Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΘΑΣΟΥ
Ετοιμοι για κινητοποιήσεις

Ακαρπη η συνάντηση  για την ανάκληση των απολύσεων του αντιπροέδρου και του γραμματέα της Ενωσής τους 

Ακαρπη απέβη η συνάντηση που πραγματοποίησαν χτες στο Λιμεναρχείο της Καβάλας εκπρόσωποι της διοίκησης της Ενωσης Ναυτικών «Η ΘΑΣΟΣ» και ο πρόεδρος της Ναυτεργατικής Ενωσης «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Γ. Μανουσογιαννάκης, με τον εκπρόσωπο των πλοιοκτητριών εταιριών της πορθμειακής γραμμής Καβάλας - Θάσου ΑΝΕΘ και ΑΝΕΚ, για την επαναπρόσληψη των παράνομα απολυμένων ναυτεργατών Αριστοτέλη Αγαπητού και Κώστα Ντούκα.

Βασικός λόγος, όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές που πήραν μέρος στη συνάντηση, της άκαρπης κατάληξης των συζητήσεων, ήταν η αχαρακτήριστη ενέργεια των πλοιοκτητών να στείλουν αντιπρόσωπό τους στη συνάντηση τον πρώην λιμενάρχη Καβάλας Ι. Τσούπρα! Να σημειωθεί ότι ο πρώην λιμενάρχης δεν είχε εξουσιοδότηση από τα αφεντικά του να δεσμευτεί με οποιαδήποτε συμφωνία.

Οι αντιπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων έθεσαν από την αρχή της συνάντησης το ερώτημα αν υπήρχε από μέρους του εξουσιοδότηση να καταλήξει σε συμφωνία για τη λύση της υπόθεσης των παράνομων απολύσεων. Εθεσαν ακόμα το θέμα της άμεσης ανάκλησης των απολύσεων, της επιστροφής των δύο συνδικαλιστών στις εργασίες τους για να μπορέσει να γίνει συζήτηση και για άλλα αιτήματα των ναυτεργατών που εκκρεμούν. Οπως είναι γνωστό, οι απολυμένοι ναυτεργάτες είναι ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας της Ενωσης ναυτικών «Η ΘΑΣΟΣ».

Ο εκπρόσωπος των πλοιοκτητών δήλωσε ότι δεν είχε εξουσιοδότηση να συμφωνήσει, αλλά έπρεπε να αναφέρει το θέμα στους εφοπλιστές και να απαντήσει αργότερα. Μετά από αυτό δεν υπήρχε δυνατότητα συνέχισης των συζητήσεων.

Ο πρόεδρος της Ενωσης «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ότι οι πλοιοκτήτες και ο λιμενάρχης Καβάλας φέρνουν πολύ μεγάλες ευθύνες, τόσο για τη συστηματική παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, όσο και για τις συνέπειες που θα έχει για το επιβατηγό κοινό της πορθμειακής γραμμής και το λαό της περιοχής, η άρνησή τους να ανακαλέσουν τις απολύσεις.

Οι ναυτεργάτες της πορθμειακής γραμμής δηλώνουν ότι θα κατέλθουν σε άμεσες κινητοποιήσεις και απεργίες και δε θα σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι την ανάκληση των παράνομων απολύσεων και την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων που έχουν επιδώσει στους πλοιοκτήτες και αυτοί, με την κάλυψη και των λιμενικών αρχών, αρνούνται να συζητήσουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εφοπλιστές «πνίγουν» τα δικαιώματα (2005-12-16 00:00:00.0)
Ενότητα και αλληλεγγύη έφεραν τη νίκη (2001-02-22 00:00:00.0)
Απεργία κόντρα στην αδιαλλαξία (2001-02-09 00:00:00.0)
Προειδοποίηση για κινητοποιήσεις (2001-01-17 00:00:00.0)
Σε αγωνιστική ετοιμότητα (2000-12-28 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν παράνομη απόλυση (1998-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ