Τρίτη 18 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ερωτήματα για το σκεπτικό της απόφασης

Κλαυσίγελο προκαλεί το σκεπτικό της αθώωσης (μειοψήφησε ο - επίτιμος εισαγγελέας εφετών - πρόεδρος Ευ. Κατσής) της ΠΑΕ Λεβαδειακός από την Πειθαρχική Επιτροπή (ΠΕ) της Football League, απόφαση η οποία δημοσιοποιήθηκε χτες.

Το δικαιοδοτικό όργανο, μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται πως η UEFA δεν έχει συμπεριλάβει την επίμαχη αναμέτρηση Ηλιούπολη - Λεβαδειακός (2-4) στη σχετική λίστα των φερομένων ως χειραγωγημένων αγώνων. Ο αγώνας αυτός, όμως, όχι απλά είναι στη λίστα, αλλά χαρακτηρίζεται ως «σοβαρά ύποπτος». Στη σχετική έκθεσή της η Συνομοσπονδία μάλιστα ξεκάθαρα αναφέρει για «κατάφωρη χειραγώγηση στον ζωντανό στοιχηματισμό»...

Η ΠΕ λαμβάνει μερικώς υπόψη της τα (καταγεγραμμένα) λεγόμενα Τσακογιάννη (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ηλιούπολη). Η ΕΥΠ αναφέρει πως προκύπτει ότι στις «14-03-2011 ο ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ και ο ΚΟΜΠΟΤΗΣ πραγματοποίησαν συνάντηση στην πόλη της Λιβαδειάς. Η ΠΕ το διαψεύδει: «Δεν στέκει στην κοινή λογική μια τέτοια συνάντηση να λάβει χώρα στη Λιβαδειά και μάλιστα παραμονή του αγώνα, όπου θα γίνονταν αντιληπτοί, λόγω του στενού περιβάλλοντος, τη στιγμή που μπορούσαν οι Τσακογιάννης και Κομπότης να συναντηθούν στη μεγαλούπολη Αθήνα, δεδομένου ότι και οι δύο κατοικούν στην περιοχή της Αττικής».

Θεωρεί ότι από κανένα στοιχείο (παρακολούθηση τηλεφωνημάτων κλπ) δεν αποδεικνύεται συνάντηση και ότι «η κατηγορία στηρίζεται στις πληροφορίες της αστυνομίας χωρίς να υπάρχει πλήρης απόδειξη». Αποφαίνεται ότι «δεν αποδείχθηκε από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες οποιαδήποτε συμφωνία ή προσχεδιασμός». Δέχεται όμως το καταγεγραμμένο απόσπασμα περί σκόπιμης χρησιμοποίησης τιμωρημένου παίχτη, από το οποίο «προκύπτει ότι ο Γ. Τσακογιάννης μεθόδευε να "χάσει" τον αγώνα».

Το δικαιοδοτικό όργανο προχωρά και σε τεχνική ανάλυση των - εντός παιδιάς - δρωμένων. Θεωρεί πως δεν υπήρξε τίποτα ύποπτο γιατί: «Οι προσπάθειες των παικτών του Λεβαδειακού, οι οποίες ήταν επίμονες για την επίτευξη σκορ από την αρχή του αγώνα, στο δεύτερο ημίχρονο τελεσφόρησαν δεδομένου ότι -σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο- στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαν κόντρα τον άνεμο».

Στην ουσία λοιπόν - τουλάχιστον προς το παρόν, αφού θεωρείται βέβαιη η άσκηση έφεσης από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς - έχουμε άλλον έναν αγώνα (και μάλιστα με στοιχηματισμό για ανατροπή σκορ) ο οποίος κρίνεται χειραγωγημένος μονόπλευρα!... Η Ηλιούπολη και τα στελέχη της τιμωρήθηκαν, ο Λεβαδειακός και τα δικά του αθωώθηκαν...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποστολές εκτός έδρας για τους πρωτοπόρους (2022-04-06 00:00:00.0)
Οριστικά(;) υποβιβάζεται ο Ηρακλής (2011-09-06 00:00:00.0)
Απαλλαγή Κομπότη... (2011-03-22 00:00:00.0)
Τελειώνει του Λεονάρντο (2009-07-30 00:00:00.0)
Βαριά «καμπάνα» (2004-09-17 00:00:00.0)
"Κόκκινη" σε 6 ΠΑΕ (1998-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ