Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Εκατομμύρια ηλικιωμένοι σε απόλυτη εξαθλίωση

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Το 70% των ηλικιωμένων του Μεξικού ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, διακρίσεων και εγκατάλειψης, ενώ περισσότεροι από 7 εκατομμύρια ηλικιωμένοι επιβιώνουν κάτω από συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης, σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής και Γεωγραφίας του Μεξικού (INEGI). Πρόκειται για τα «αγαθά του καπιταλισμού» και της κρίσης του που βαθαίνει.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι ηλικιωμένοι όχι μόνο υποφέρουν από τις διακρίσεις και την περιθωριοποίηση, αλλά στερούνται και της στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης μίας δημόσιας πολιτικής πρόνοιας για την τρίτη ηλικία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Αλεχάντρο Ορόσκο, διευθυντή του γενικού διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου για την Τρίτη Ηλικία (ΙΝΑΡΑΜ), η εικόνα για τους ηλικιωμένους επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο καθώς πάνω από δύο εκατομμύρια ηλικιωμένοι αποτελούν ακόμη μέρος του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, απασχολούμενοι στην παραοικονομία, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχουν σταθερό εισόδημα, ασφάλιση και κοινωνικές παροχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ