Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ολοι μεθαύριο στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια

Eurokinissi

Επί ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, με στόχο οι κινητοποιήσεις που διοργανώνουν την Πέμπτη, 10 Νοέμβρη, με κορυφαίο το συλλαλητήριο της Αθήνας στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια, να δώσουν βροντερή απάντηση στο μαύρο μέτωπο της αστικής τάξης, οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους να χαλάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια των μονοπωλίων, να παρέμβουν αποφασιστικά στις εξελίξεις. Σε αυτή την κατεύθυνση οι ταξικές δυνάμεις απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, για να πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας από χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, από τους αυτοαπασχολούμενους και νεολαίους, από γυναίκες και συνταξιούχους. Να σταλεί καθολικό μήνυμα: Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Προετοιμάζοντας το συλλαλητήριο της Αθήνας, στελέχη του ΠΑΜΕ περιοδεύουν από σήμερα σε χώρους δουλειάς και μιλούν σε συσκέψεις και συγκεντρώσεις.

Συγκεκριμένα εξορμήσεις, όπου θα μιλήσουν μέλη της ΕΓ του ΠΑΜΕ, θα γίνουν: Στο εργοστάσιο τροφίμων «Κατσέλης» σήμερα Τρίτη 8 Νοέμβρη στις 10 π.μ. ο Δήμος Κουμπούρης. Στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» σήμερα Τρίτη 8 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι ο Χρήστος Κατσώτης. Σε εργοστάσια Τύπου - Χάρτου στα Σπάτα και στο Χαϊδάρι σήμερα Τρίτη 8 Νοέμβρη ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Στο «Praktiker» Ταύρου αύριο Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 10 π.μ. ο Αλέκος Αρβανιτίδης. Στο εργοστάσιο τροφίμων «Κανάκης» αύριο Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ. ο Γιώργος Πέρρος. Στο εργοστάσιο της «Media Strom» αύριο Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 11 π.μ. ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Στο εργοστάσιο μετάλλου «Καούσης» αύριο Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 11.30 π.μ. ο Θοδωρής Κούτρας. Σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο αύριο Τετάρτη 9 Νοέμβρη στη 1.30 μ.μ. ο Βασίλης Πετρόπουλος. Στο εργοστάσιο τροφίμων «TASTY» την Πέμπτη 10 Νοέμβρη στις 10 π.μ. ο Γιώργος Πέρρος. Στο συνεταιρισμό φαρμάκου (ΣΥΝΦΑ) Αλίμου την Πέμπτη 10 Νοέμβρη στις 11 π.μ. ο Γιώργος Σκιαδιώτης.

Κινητοποιήσεις από σήμερα

Τη σκυτάλη των λαϊκών κινητοποιήσεων παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στη Χίο με συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 6.30 μ.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς και στη Λευκάδα στις 6 μ.μ. στον Αγιο Μηνά. Την Παρασκευή 11 Νοέμβρη θα γίνει κινητοποίηση στην Κω στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Κάλεσμα του ΜΑΣ

Να απαντήσουν ακόμα πιο αποφασιστικά και μαζικά, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, απαιτώντας «Κάτω η μαύρη κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Αποδέσμευση από την ΕΕ, να διαγραφεί το χρέος μονομερώς με εξουσία του λαού» καλεί φοιτητές και σπουδαστές το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Σε ανακοίνωσή του για τις πολιτικές εξελίξεις το ΜΑΣ μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αποδεικνύει ένα πράγμα.

Φοβούνται τους αγώνες του λαού μας, της εργατικής τάξης, της νεολαίας.

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ συμμάχησαν γιατί τρέμουν το ταξικό εργατικό κίνημα, τρέμουν τον εχθρό λαό. Η πλουτοκρατία και τα κόμματά της καιρό τώρα έχουν φτιάξει τη μαύρη συμμαχία τους. Καιρό τώρα ήταν αρραβωνιασμένοι, τώρα βάλανε στεφάνι!

Στόχος τους δεν είναι να σώσουν το λαό, αλλά να τον υποτάξουν για να τον οδηγήσουν στο ακόμα μεγαλύτερο σφαγείο της δανειακής σύμβασης και των μνημονίων της χρεοκοπίας.

Η νέα κυβέρνηση του μαύρου μετώπου δεν πρέπει να κερδίσει χρόνο. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ψηφίσουν τη συμφωνία πτώχευσης της ζωής και να μας δεσμεύσουν για άλλα 20 χρόνια. Να γίνουν τώρα εκλογές.

Παλεύουμε για την πλήρη αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ - ΝΑΤΟ. Δε συμβαδίζει η φιλολαϊκή ανάπτυξη με την παραμονή στη συμμαχία των λύκων.

Κάθε φοιτητής και σπουδαστής να πάρει τη θέση του στην πάλη.

Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του.

Οργανωνόμαστε και φτιάχνουμε τη δική μας συμμαχία.

Αντεπίθεση με κίνημα μαζικό, οργανωμένο, περιφρουρημένο.

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Πρωτοστατούμε ώστε τα ΑΕΙ και ΤΕΙ να γίνουν κάστρα αντίστασης στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Φτιάχνουμε επιτροπές σε κάθε σύλλογο, έτος, εξάμηνο. Ζωντανεύουμε τους συλλόγους, απομονώνουμε τους φοιτητοπατέρες.

Ηρθε η δική μας ώρα! Να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις:

Μαζί με τους εργάτες και το ΠΑΜΕ. Μαζί με τους φτωχούς αγρότες και την ΠΑΣΥ, τους μικρούς μαγαζάτορες και την ΠΑΣΕΒΕ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ. Μαζί με τις λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά.

Μαζί με τους μαθητές και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων.

Μαζί με τους καθηγητές που δε συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ