Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλη ικανοποίηση στους εργοδοτικούς φορείς

Προσδοκίες για «εκτόνωση της κοινωνικής πίεσης»

Οι πρώτες παρεμβάσεις επιχειρηματικών φορέων υπέρ του εγχειρήματος της «νέας» κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» εκδηλώθηκαν χτες. Η ΕΣΕΕ«εκφράζει την ικανοποίηση και την ανακούφιση του εμπορικού κόσμου και πιστεύει ότι η πολιτική συνεννόηση θα φέρει εθνική και κοινωνική συναίνεση». Σημειώνει ακόμα την ικανοποίησή της «για την πολιτική συνεννόηση, συναίνεση και συνεργασία, ώστε να διασωθεί ό,τι ακόμα διασώζεται στο λίγο χρόνο που μας απομένει».

Εκφράζει απροκάλυπτα την πεποίθηση ότι «η μεταβατική κυβέρνηση εθνικής ενότητας» θα μπορέσει «με την στήριξη όλων να εκτονώσει την πολιτική και κοινωνική πίεση». Και καταλήγει: «Ολοι οι Ελληνες έμποροι ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί και προσευχόμαστε ο Θεός να φωτίσει και να δώσει δύναμη στους συμπατριώτες μας που θα αναλάβουν τη μεγάλη ευθύνη να διαχειριστούν το συμφέρον, τη σωτηρία και το μέλλον της πατρίδας μας»!

Τις προσδοκίες του εμποροβιομηχανικού κεφαλαίου ότι «η επίλυση των εκκρεμοτήτων και η αλλαγή της κυβέρνησης θα οδηγήσει άμεσα σε αλλαγή οικονομικής πολιτικής» εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος. Στην πεπατημένη όλου του προηγούμενου διαστήματος που η μερίδα του κεφαλαίου που εκπροσωπεί το ΕΒΕΑ διεκδικεί το δικό της μερίδιο για τη σωτηρία του από τις ασκούμενες πολιτικές, ο Κ. Μίχαλος αξιώνει «να συνειδητοποιηθεί» από πολιτικά κόμματα και τρόικα ότι ο τρόπος που εφαρμόζεται η συγκεκριμένη πολιτική είναι λανθασμένος και αδιέξοδος, στο βαθμό που δεν προωθείται ως «μονόδρομος για ολόκληρη την Ευρώπη», η «ταχύρρυθμη ανάπτυξη».

Τέλος, στη γραμμή της αποπροσανατολιστικής προπαγάνδας της άρχουσας τάξης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ δείχνει να απορρίπτει «επονείδιστες κηδεμονίες και απαράδεκτες εποπτείες των ισχυρότερων "εταίρων" επί των ασθενέστερων» για την επιβίωση του ευρώ. Από την πλευρά του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο πρόεδρός του Π. Ραβάνης, δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την απόφαση για πολιτική συνεννόηση, συναίνεση και συνεργασία, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ