Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΦΑΓΗΣ: «Η νέα κυβέρνηση πρέπει να (...) είναι σίγουρο ότι έχει την αδιασάλευτη εμπιστοσύνη της Βουλής για χρόνο τουλάχιστον διπλάσιο του προβλεπομένου με την ψήφο εμπιστοσύνης (...) Η νέα κυβέρνηση καλείται να κάνει όλα όσα ακολουθούν και με αυτήν τη σειρά. Να υπογράψει το Νέο Οικονομικό Πρόγραμμα. Να υπογράψει Μνημόνιο Συμφωνίας, με το οποίο διευκρινίζει τους κανόνες επίλυσης διαφωνιών μεταξύ κυβερνητικών παραγόντων και της "επί τόπου εποπτικής ικανότητας", πέραν της τρόικας. Να υπογράψει τη Νέα Δανειακή Σύμβαση των 100 δισ. μέχρι και το 2014. Να απευθύνει προσφορά για την "εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων με ονομαστική μείωση του 50% επί του θεωρητικού ελληνικού χρέους", στο πλαίσιο της οποίας "τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα συνεισφέρουν ποσό έως 30 δισ." στις αρχές του 2012. Τίποτε λιγότερο» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΓΙΑ ΑΔΙΑΤΑΡΑΧΤΗ ΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ: «Οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων έβαλαν τον θεμέλιο λίθο μιας κυβέρνησης συνεργασίας (...) Είναι επίσης γέφυρα προς το μέλλον (...) ώστε να επανεκκινήσει σε νέες βάσεις η πολιτική μας ζωή» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΜΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ: «Οι πολίτες που έζησαν μια εφιαλτική εβδομάδα, παρά τις θυσίες που ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν, φαίνεται να υποδέχονται ως λύτρωση τις εξελίξεις (...) Οι πολίτες έχουν ευθύνη να ξανασκεφθούν τις αντιδράσεις τους και το ρόλο τους, όποιος κι αν είναι αυτός» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΚΑΙ ΑΛΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «Η σύμπραξη των δύο κομμάτων στη νέα κυβέρνηση ασφαλώς λύνει το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις της κυβέρνησης - και της χώρας - με τους δανειστές της (...) Ομως, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αλλάζει και τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι χθες για τον Ελληνα πολίτη. Η ύφεση, η ανεργία, η μείωση των εισοδημάτων θα μας συνοδεύουν ακόμη για καιρό, σύμφωνα και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις (...) Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, την οποία δεν μπορούν εύκολα να αλλάξουν συμφωνίες όπως η χθεσινή» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ