Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ
Εγγραφη συναίνεση και μετά τα δάνεια

Γραπτές δεσμεύσεις από το αστικό πολιτικό σύστημα ότι θα εφαρμόσει κατά γράμμα τις συναποφάσεις που διαλύουν τη ζωή του λαού, ζήτησαν ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ και ο Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου του Γιούρογκρουπ, χτες στις Βρυξέλλες. Στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ ευθέως ανέφερε ότι «θα ζητήσουμε από τις ελληνικές αρχές να στείλουν μια επιστολή που θα υπογράφεται από τα δύο μεγάλα κόμματα και θα επαναβεβαιώνει» πως θα τηρήσουν τις αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη και τις δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ολι Ρεν ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξουν σαφέστατες δεσμεύσεις από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα, τη χορήγηση της 6ης δόσης και τα περαιτέρω δάνεια στην κυβέρνηση.

Τα παραπάνω έσπευσε να υιοθετήσει ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, ο οποίος με δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Από τη σημερινή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ προκύπτει ότι η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να εφαρμόσει στο σύνολό της την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, αρχής γενόμενης από την έγκαιρη εκταμίευση της έκτης δόσης, εφόσον και μόλις η νέα κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που την στηρίζουν επιβεβαιώσουν και εγγράφως τις δεσμεύσεις της χώρας που συνδέονται με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου».

Πρόσθεσε επίσης ότι «αμέσως μετά, η τρόικα θα έλθει στην Αθήνα για τις αναγκαίες διαβουλεύσεις που οδηγούν στο νέο πρόγραμμα». Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή των τραπεζών και άλλων ομολογιούχων στο πρόγραμμα απομείωσης του χρέους κατά 50%, ο υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι το Γιούρογκρουπ αποδέχθηκε η διαδικασία αυτή να ξεκινήσει αμέσως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ