Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ενας στους έξι Αμερικανούς φτωχός...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο πραγματικά διαρκής πόλεμος, εκτός των γνωστών ιμπεριαλιστικών πολέμων σε Ιράκ, Αφγανιστάν και αλλού, του κεφαλαίου και της εξουσίας στις ΗΠΑ είναι ενάντια στον ίδιο τον αμερικανικό λαό, ενάντια στους εργαζόμενους. Και προκαλεί εκατόμβες θυμάτων.

Τα νέα στοιχεία είναι συντριπτικά αφού ο αριθμός των Αμερικανών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έφτασε το 2010 στα 49,1 εκατομμύρια σε σύνολο πληθυσμού 300 εκατομμυρίων, σύμφωνα με προδημοσίευση της επίσημης έκθεσης του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ (σ.σ. σε ανάλογα στοιχεία είχαμε αναφερθεί στο «Ριζοσπάστη» του περασμένου Σαββάτου).

Τα νέα στοιχεία παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με εκείνα του Σεπτεμβρίου, κατά 3 εκατομμύρια, καθώς με τα μέχρι πρόσφατα στοιχεία οι φτωχοί στις ΗΠΑ υπολογίζονταν στα 46,2 εκατομμύρια.

Τα αναθεωρημένα στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσοστά φτώχειας έχουν μειωθεί σχετικά μεταξύ των παιδιών και των αφροαμερικανών, αν και παραμένουν οι ομάδες που δέχονται τα πλέον συντριπτικά πλήγματα, αλλά έχουν αυξηθεί για τους λευκούς, τους Ασιάτες, τους Ισπανόφωνους και τους ηλικιωμένους οι οποίοι έχουν υψηλά ιατρικά έξοδα.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, το ποσοστό φτώχειας αγγίζει το 16% του συνολικού πληθυσμού, ενώ το ίδιο ποσοστό τον Σεπτέμβριο βρισκόταν στο 15,1%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ