Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Συγκρούσεις και νέα Σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΚΑΪΡΟ.--

Νέα έκτακτη σύνοδο για τις εξελίξεις στη Συρία συγκαλεί, το Σάββατο, ο Αραβικός Σύνδεσμος, καθώς πηγές προσκείμενες στο Σύνδεσμο υποστήριζαν ότι, όπως φαίνεται, η Δαμασκός δεν έχει εφαρμόσει καμία από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε πριν μια βδομάδα συναινώντας στο σχέδιο αποκλιμάκωσης του Συνδέσμου. Την ίδια ώρα, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανέβαζε περαιτέρω τον αριθμό των νεκρών από τις αιματηρές ταραχές που σοβούν, από το Μάρτη, στη Συρία σε 3.500.

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ αλ Μουάλεμ δήλωσε ότι «η συριακή ηγεσία έχει αρχίσει, ήδη, να εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της», αρχής γενομένης από την απελευθέρωση 500 πολιτικών κρατουμένων, ισχυρισμό που αμφισβήτησε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικοί κρατούμενοι παραμένουν χιλιάδες. Ο Μουάλεμ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι υποδαυλίζουν τη βία τασσόμενες ενάντια στην παράδοση λιποτακτών του στρατού και πολιτών που έχουν όπλα, με αντάλλαγμα την αμνηστία που προσέφερε η συριακή ηγεσία. Επίσης, απέστειλε τις απόψεις αυτές, γραπτώς, και στους ομολόγους του σε Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ν. Αφρική, Βραζιλία και Αραβικό Σύνδεσμο, τον οποίο κάλεσε να μην πιστεύει «τα ψέματα που λέγονται για το τι συμβαίνει στη χώρα».

Τόσο οι συριακές αρχές, όσο και οι αντικαθεστωστικοί επιβεβαίωσαν ότι χθες σκοτώθηκαν σε ενέδρα ενόπλων 8 μέλη των ενόπλων δυνάμεων, στην επαρχία Ιντλίμπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ