Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οργάνωση της πάλης για τα λαϊκά προβλήματα

Αποφάσεις αγωνιστικής δράσης για το επόμενο διάστημα πάρθηκαν στην κοινή συνεδρίαση των Γραμματειών Λάρισας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και του ΔΣ της Ενωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) που συγκροτούν τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα του νομού.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και τα συμπεράσματα από τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση στις 19 και 20 Οκτώβρη. Και τονίστηκε ότι σήμερα οι εξελίξεις επιβάλλουν την ανάγκη συμπόρευσης των εργαζομένων με το ΠΑΜΕ, των αυτοαπασχολούμενων με την ΠΑΣΕΒΕ, των μικρομεσαίων αγροτών με την ΠΑΣΥ, των φοιτητών - σπουδαστών με το ΜΑΣ και των γυναικών με την ΟΓΕ και την εγκατάλειψη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των παρατάξεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Χρειάζεται κίνημα, επισημάνθηκε, που θα παραλύει την παραγωγή, τα εργοστάσια, με τη δύναμη της οργανωμένης πάλης. Οργανωμένο κίνημα που θα πατάει γερά στους τόπους δουλειάς, σπουδών και κατοικίας, μέσα από τα σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές σε συνοικίες και χωριά.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε:

  • Προετοιμασία για νέες απεργίες και συγκεντρώσεις όταν πάει για ψήφιση στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση και ο κρατικός προϋπολογισμός. Ηδη η διοίκηση του ΕΚΛ έχει πάρει σχετική απόφαση.
  • Δυνάμωμα της οργάνωσης της λαϊκής πάλης για τη μη πληρωμή των χαρατσιών. Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα θα δώσει γι' αυτό το θέμα συνέντευξη Τύπου αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο.

Επίσης, αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς και το απόγευμα στο κέντρο και στις συνοικίες της πόλης.

  • Την Δευτέρα 14 Νοέμβρη, στις 8 π.μ., καλεί τα σωματεία, τους συλλόγους και τις Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ.

Παράλληλα, καλεί κάθε εργατικό σωματείο, σωματειακή επιτροπή, Σύλλογο ΕΒΕ, αγροτών, γυναικών, σπουδαστών, να οργανώσει την πάλη στο χώρο ευθύνης του, μέσα από συνελεύσεις σε τόπους δουλειάς, σωματείων, συνοικιών και χωριών. Να δυναμώσουν το κίνημα υπεράσπισης αυτών που θα επιχειρήσουν να τους κόψουν το ρεύμα.

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της συζήτησης και της πάλης μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις σωματείων, τόπων δουλειάς για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών ταμείων και των συντάξεων από την παραπέρα λεηλασία, διεκδικώντας άμεση κάλυψη όλων των απωλειών των Ταμείων από το κράτος.

Θα πρωτοστατήσει, επίσης, για την οργάνωση της δράσης των σωματείων και εργαζομένων ενάντια στην κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων. Θα οργανώσει την παρέμβασή της όπου εκδηλώνονται προβλήματα (απολύσεις, απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, αλλαγές εργασιακών σχέσεων). Θα δώσει συνέχεια στη δράση για τους ανέργους.

Θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις για την Υγεία - Πρόνοια και την Παιδεία.

Σ' αυτές τις συνθήκες, η Λαϊκή Επιτροπή θα τιμήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μαζί με ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ και ΣΑΣΛ, με την πραγματοποίηση συγκέντρωσης την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία και, αξιοποιώντας την απόφαση της Διοίκησης του ΕΚΝΛ, για 1 ώρα στάση εργασίας στους τόπους δουλειάς, την Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Νοέμβρη, θα γίνουν εκδηλώσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεθαύριο η σύσκεψη για την κλιμάκωση του αγώνα (2012-02-19 00:00:00.0)
Την Τρίτη η σύσκεψη για την κλιμάκωση του αγώνα (2012-02-18 00:00:00.0)
Κεντρική σύσκεψη για το συντονισμό και ανάπτυξη του αγώνα (2012-01-22 00:00:00.0)
Αύριο σύσκεψη στην Αθήνα για την κλιμάκωση της πάλης (2012-01-21 00:00:00.0)
Μέρα ολοήμερης κινητοποίησης (2011-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ