Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια

Από την κινητοποίηση στη ΔΕΗ στο Ηράκλειο
Από την κινητοποίηση στη ΔΕΗ στο Ηράκλειο
Πληθαίνουν οι παρεμβάσεις Λαϊκών Επιτροπών, συνδικάτων, μαζικών φορέων και συλλόγων και στην Κρήτη, ενάντια στα χαράτσια της κυβέρνησης μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που έχουν προκαλέσει οργή σε πλατιά λαϊκά στρώματα.

Χθες το πρωί έξω από το κεντρικό κτίριο της ΔΕΗ στην περιοχή Τσαλικάκη στο Γάζι, η Λαϊκή Επιτροπή Μαλεβιζίου και το ΠΑΜΕ έκαναν δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας απαιτώντας κανένας εργαζόμενος, άνεργος, αυτοαπασχολούμενος, συνταξιούχος να μην πληρώσει ούτε ευρώ για το χαράτσι.

Με ένα μεγάλο πανό στην κεντρική πύλη του κτιρίου και το σύνθημα «Οχι στο χαράτσι της ΔΕΗ», τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Μαλεβιζίου και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ διαμήνυσαν αποφασιστικά ότι συλλογικά και οργανωμένα δεν πρόκειται να πληρώσουν τίποτα, γιατί, όπως σημείωσαν, «δεν έχουμε, δεν θέλουμε, δεν μπορούμε να πληρώσουμε».

Σε συνάντηση που είχε αμέσως μετά αντιπροσωπεία τους με τον διευθυντή της ΔΕΗ, παραδίδοντάς του το ψήφισμα των επιτροπών, του δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δε θα επιτρέψουν σε κανένα να κόψει το ρεύμα στα σπίτια λαϊκής οικογένειας. Από τη μεριά του, ο διευθυντής τους ανέφερε ότι ο νόμος προβλέπει την άμεση διακοπή του ρεύματος σε όποιον δεν πληρώσει το λογαριασμό, κάτι που, όπως είπε, έρχεται σε αντίθεση με αυτό που ίσχυε έως και τώρα στη ΔΕΗ, δηλαδή η διακοπή να γίνεται αφού δεν έχουν πληρωθεί τουλάχιστον δύο λογαριασμοί.

Η κινητοποίηση βρήκε την ένθερμη υποστήριξη και θετική αντίδραση του κόσμου που βρίσκονταν εκεί για να εξοφλήσουν λογαριασμούς με αρκετούς τελικά να δηλώνουν ότι δε θα πληρώσουν το χαράτσι.

Στον αγώνα και οι αγροτικοί σύλλογοι

Σε παράσταση διαμαρτυρίας και κατάθεση των λογαριασμών της ΔΕΗ με το χαράτσι, θα προχωρήσουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Αρμένων και Μύθημνας, Κάινας, Παλαιών Ρουμάτων και Μεσκλών, τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στα Γραφεία της ΔΕΗ, στην περιοχή Λίμνη στα Χανιά.

Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 11 Νοέμβρη, στις 9 το πρωί, έξω από το κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μίνωα, ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, διοργανώνουν η Επιτροπή του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, η ομάδα ΟΓΕ και η Επιτροπή Συνταξιούχων της περιοχής, καλώντας τον κόσμο να δώσει δυναμικό «παρών».

Αγώνας και για το νερό στην Κοζάνη

Δυναμική κινητοποίηση και συμβολικό αποκλεισμό της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Κοζάνης έγινε χθες το πρωί με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Κοζάνης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαζικά εργαζόμενοι και άνεργοι όλων των κλάδων, ενώ μαχητική ήταν η παρουσία και των εργατικών οικογενειών που ζουν στις εργατικές κατοικίες της ΖΕΠ στην Κοζάνη. Ολοι μαζί απαίτησαν από τη διοίκηση της επιχείρησης να μην προχωρήσει σε διακοπή της ύδρευσης και της τηλεθέρμανσης σε κανένα σπίτι εργαζόμενου και άνεργου, συνταξιούχου, που αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς.

Σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο ρολόι της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, προγραμματίζεται Λαϊκή Συνέλευση για την οργάνωση της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών της ΔΕΗ.

Αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Εθνικής Αμύνης, οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας.

  • Συλλαλητήριο ενάντια στα χαράτσια διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, αύριο Παρασκευή 11 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Καρατάσου και στη συνέχεια αποκλεισμό της ΔΕΗ. Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, το ΕΚ Νάουσας έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Σε κλείσιμο των καταστημάτων από τις 11 το πρωί καλεί τους ΕΒΕ η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ