Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Είναι ενωμένοι ενάντια στο λαό... .

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο Ν. ΣΑΡΚΟΖΙ ΔΗΛΩΣΕ πως θέλει να βάλει Ελλάδα και Ιταλία στο «σωστό δρόμο». Ο Μπαρόζο και ο Ρομπάι είπαν ότι αγωνίζονται για τη διατήρηση της ενότητας της Ευρώπης...

Την ίδια στιγμή, η ιταλική Γερουσία υιοθέτησε μέτρα σκληρής λιτότητας, η Γαλλία κάνει περικοπές 100 δισ., η Πορτογαλία έκοψε τον 13ο και 14ο μισθό, το Βέλγιο ετοιμάζει πακέτο περικοπών, η Ιρλανδία κόβει από τους φορολογούμενους και δίνει πάλι στις τράπεζες και στην Ελλάδα ...τα ξέρετε.

Στην όλη ιστορία υπάρχει και «σωστός δρόμος», και «ενότητα». Μόνο που πρόκειται για την «ενότητα» του ευρωπαϊκού κεφαλαίου στο «σωστό δρόμο» τού να πληρώσουν την κρίση του οι εργαζόμενοι και οι λαοί γενικώς.

Βλέπετε, είναι άλλο το «σωστό» και το «λάθος» όταν είσαι τραπεζίτης ή εφοπλιστής και άλλο όταν είσαι μισθωτός. Γι' αυτό και μας «πλασάρουν» σαν σωστό το να πηγαίνει η ανεργία στην Ελλάδα στο 19% ή το να αυξάνεται η ηλικία συνταξιοδότησης στην Ιταλία και ο ΦΠΑ στη Γαλλία.

Ετσι που το πάνε, ακόμη και το να προφέρει κανείς τη φράση «αύξηση μισθών» στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα θεωρείται ...«τρομοκρατική ενέργεια» ή «έγκλημα πολέμου» και θα παραπέμπεται ο ένοχος κατευθείαν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αυτόν τον «αμερόληπτο» οργανισμό.

Μπορεί αυτό να είναι κάπως υπερβολικό, μη νομίζετε, όμως, ότι είναι και τόσο μακριά από αυτά που έχουν στο μυαλό τους.

Α, ΝΑΙ, ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ να τους συγχαρούμε για τη νέα τους 48μελή κυβέρνηση! Εξαιρετική η σύνθεσή της με όλα τα ...«καλά παιδιά» μέσα!

Να μην ξεχάσει ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, να παρουσιάσει το επίτευγμά του, στην επόμενη συνεδρίασή της. Τότε που θα συζητάνε για το πώς θα έρθουν «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη» (όπως μας είπε στο τελευταίο του διάγγελμα).


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ε, το να επιτύχεις - μεταξύ άλλων - την υπουργοποίηση τεσσάρων ακροδεξιών σε μία κυβέρνηση - με ραχοκοκαλια το ΠΑΣΟΚ - που θα παράγει ακραία αντιλαϊκό έργο δεν είναι και μικρό «σοσιαλιστικό» κατόρθωμα! Τα συγχαρητήριά μας και πάλι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ