Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΤΟΧΟ

ΠΟΙΑ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ; «Η νέα κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και δεν είναι βέβαιο ότι θα προλάβει ώς τη λήξη της θητείας της (...) έχει την υποστήριξη των Ευρωπαίων, (...) δεν θα έβλεπαν με κακό μάτι ενδεχόμενη παράταση της θητείας της, αν το απαιτούσαν οι (τότε) περιστάσεις» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΙΣΟΒΙΟΣ; «Επικράτησε η κοινή λογική (...) ο κ. Παπαδήμος, σαν τεχνοκράτης, θα λέει - επιτέλους - τα πράγματα με το όνομά τους (...) Αν πετύχει, και κυρίως αν καταφέρει να εκτονώσει την κοινωνική ένταση, δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να μην εξαντλήσει την τετραετία!» (ο Π. Καψής, στο ΒΗΜΑ/ ηλεκτρονική έκδοση).

ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ: «Ο λαός επέβαλε με τη στάση του στην πολιτική ηγεσία της χώρας τον Λ. Παπαδήμο ως τον πρωθυπουργό (...) υπό μορφή ψιθύρων επιχειρείται να περάσει η άποψη ότι (...) ο νέος πρωθυπουργός θα διεκπεραιώσει απλώς κάποιες εκκρεμότητες και θα απέλθει (...) τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ: «Ο μήνας του μέλιτος της νέας κυβέρνησης με την ελληνική κοινωνία θα είναι εξαιρετικά σύντομος (...) η συνταγή του Μνημονίου (...) έχει καταρρεύσει και κοινωνικά και οικονομικά (...) τι θα κάνει με τα χαράτσια και τις εισφορές; Τι θα κάνει με τις αποκρατικοποιήσεις; Τι θα κάνει με τα Πανεπιστήμια ή τα συνδικάτα; (...) η ίδια κοινή λογική που επέβαλε τον Παπαδήμο επιβάλλει να κλείσει γρήγορα και η παρένθεση (...) Να διαπραγματευτεί όσο καλύτερα γίνεται το νέο οικονομικό πλαίσιο, αναμφισβήτητα (...) Να εκτονώσει την κοινωνική ένταση (...) Κι αμέσως μετά (...) να αποδώσει την πολιτική εξουσία στον πραγματικό κάτοχό της: τον ελληνικό λαό» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: «Η οργή του κόσμου δεν θα εξαφανισθεί αύριο το πρωί. Η ανεργία, οι φόροι και η υποβάθμιση του επιπέδου της μεσαίας τάξης δικαιολογούν πόνο και αγανάκτηση (...) ο κ. Παπαδήμος πρόβαλε χθες μια αίσθηση ηρεμίας (...) Ισως η ήρεμη και ειλικρινής παρουσίαση της κατάστασης βοηθήσει να διαλυθούν οι πολλοί μύθοι: Ο μύθος για τον τρίτο δρόμο, πέραν δηλαδή της παραμονής στο ευρώ με αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά και πέραν της δραχμής. Ο μύθος για μια μεγάλη εθνική προδοσία που θα συντελεσθεί μέσω της παρουσίας ξένων τεχνοκρατών. Ο μύθος για μια επαναδιαπραγμάτευση που θα ...ταπεινώσει τους Ευρωπαίους» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ