Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αύξηση της ανεργίας, ειδικά στους νέους

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

«Ανάθεμα» στην Ευρωζώνη και στην κρίση που την δονεί εκ μέρους της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, που «βρήκε» τον ένοχο για την εκτόξευση της ανεργίας. Ανεργία που ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών με τους νέους έως 24 ετών να είναι τα «πρόβατα για σφαγή» της καπιταλιστικής κρίσης, ειδικά νέοι από τα λαϊκά στρώματα που από πολύ νωρίς αναγκάζονται να βγουν στην βιοπάλη. Η καπιταλιστική κρίση δονεί τη Βρετανία από τα τέλη του 2007 όταν και ξέσπασε η κρίση στις ΗΠΑ και φυσικά πολύ πριν την κρίση στην Ευρωζώνη και έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας.

Συγκεκριμένα το τρίτο μήνα του διανυόμενου έτους, σκαρφάλωσε στο 8,3% και στους 2,62 εκατομμύρια ανέργους, που είναι το υψηλότερο ποσοστό από το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 1996. Ο αριθμός των νέων ανέργων έφτασε τα 1,016 εκατ. με το ποσοστό των ανέργων ηλικίας 16-24 ετών να φτάνει στο 21,9%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εθνική στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας (ONS). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τη στιγμή που άρχισαν να καταγράφονται τα στοιχεία για τους νέους το 1992, σύμφωνα με την εφημερίδα «Telegraph».

Επίσης, τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι η μακροπρόθεσμη ανεργία επίσης αυξήθηκε και ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι είναι εκτός της αγοράς εργασίας για πάνω από ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 31.000, φθάνοντας τις 868.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ