Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Με αισιοδοξία για νέους αγώνες

Με κληρονομιά την πλούσια δράση των τελευταίων χρόνων, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, «ξεκινά» σήμερα το 16ο εκλογικοαπολογιστικό Συνέδριό της, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο. Στο διάστημα που μεσολάβησε από το προηγούμενο συνέδριο, οι «απόμαχοι» της δουλιάς με νεανική ορμή διαδήλωσαν και απαίτησαν τη βελτίωση της ζωής τους, ερχόμενοι σε σύγκρουση με τις πολιτικές που πλήττουν τις κατακτήσεις τους. Παράλληλα, στήριξαν ενεργά την ίδρυση του ΠΑΜΕ, επιλέγοντας το δρόμο του αγώνα και της ταξικής πάλης για τη λύση των προβλημάτων τους.

Στον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης θα καταγγελθεί «η νεοφιλελεύθερη βάρβαρη ταξική πολιτική». Θα υπάρξει αναφορά στα μόνιμα και σοβαρά προβλήματα των συνταξιούχων, στις συντάξεις πείνας (από 60.000 μέχρι 118.000), στις σοβαρές ελλείψεις στην περίθαλψη του ΙΚΑ, στην καθημερινή ταλαιπωρία που υφίστανται οι συνταξιούχοι κάθε πρωί έξω από τα ιατρεία του ΙΚΑ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 80% των συνταξιούχων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Χιλιάδες συνταξιούχοι «περιμένουν» ακόμα την προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού για 152.000 κατώτερη σύνταξη. Πληρώνουν το πετρέλαιο 50% παραπάνω από πέρυσι. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ «κλέβουν» το 2% από την αύξηση που θα πάρουν.

Οι 220 αντιπρόσωποι, συνεπείς στο δρόμο του αγώνα, αναμένεται να επαναβεβαιώσουν τη στάση τους για συνέχιση του αγώνα «ενωτικά, μαζικά, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για να ματαιώσουν τ' αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης και ν' ανατρέψουν αυτή την πολιτική που διαρκώς χειροτερεύει τη θέση εργαζομένων και συνταξιούχων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ