Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ρατσισμός στη «Δάφνη Επικοινωνίες ΑΕ»

Το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών καταγγέλλει απολύσεις και ξυλοδαρμούς μεταναστών στην εταιρία του Μ. Κυριακού

Την απόλυση μετανάστριας, η οποία τόλμησε να «σηκώσει κεφάλι», διεκδικώντας την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, από την εταιρία «Δάφνη Επικοινωνίες ΑΕ» - της οποίας μεγαλομέτοχος είναι ο Μ. Κυριακού - καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η απόλυση της μετανάστριας Μαριέτε Τάρε, ήρθε σαν απάντηση της εταιρίας στην εργαζόμενη, η οποία διεκδίκησε και κέρδισε να πληρώνεται με βάση την κλαδική σύμβαση εργασίας των ιδιωτικών υπαλλήλων και επιπλέον να της παραχωρείται το επίδομα γάμου, όπως και δικαιούνταν. Το Δίκτυο στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά συνέχεια του βίαιου ξυλοδαρμού άλλης μετανάστριας εργαζόμενης στο ίδιο τμήμα από τον προϊστάμενο Στέλιο Βώρο και της αναίτιας απόλυσης του επίσης αλλοδαπού συναδέλφου της Γκρεγκόρι Ντιμίτρι.

Το Δίκτυο υπογραμμίζει στην ανακοίνωση ότι σε μια περίοδο που η εργατική τάξη της χώρας μας δέχεται ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα δικαιώματά της στο όνομα της μετά-ΟΝΕ εποχής, τα παραπάνω είναι πρακτική εφαρμογή για τη δημιουργία στην καθημερινή ζωή του νέου τοπίου στις εργασιακές σχέσεις. Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η καταχρηστική και εκδικητική συμπεριφορά του εργοδότη απέναντι στην εργάτρια που διεκδίκησε τα δικαιώματά της και την τρομοκρατία που ασκείται στους χώρους δουλιάς απέναντι σε όσους εργαζόμενους υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και αγωνίζονται για την παραπέρα διεύρυνσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ