Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΟΧΙ στην άρση της μονιμότητας

Καταγγέλλει τα σενάρια για προσλήψεις στο δημόσιο πενταετούς διάρκειας

Την εξέταση από την κυβέρνηση της πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων «πενταετούς θητείας», κατά το ιταλικό πρότυπο - σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα - καταγγέλλει η ΕΣΑΚ Δημοσίου, θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο εντάσσεται στη γενικότερη αντιδραστική αναδιάρθρωση στο δημόσιο, χτυπάει τη μονιμότητα και συνιστά ριζική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Η ΕΣΑΚ Δημοσίου καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο ν' αντισταθούν σ' αυτές τις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιδιώξεις, συγκροτώντας το δικό τους μέτωπο αγώνων μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», η πρόταση τέθηκε στην υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Β. Παπανδρέου, από τον Ιταλό ομόλογό της, Φρ. Μπασανίνι, και η υπουργός προτίθεται να προωθήσει την πρόταση σε επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ Δημοσίου σημειώνει: «Η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κινούμενη στην ευρωενωσιακής έμπνευσης κυβερνητική πολιτική της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Διοίκησης, ύστερα από την ψήφιση του σχετικού νόμου για το πρόγραμμα "ΠΟΛΙΤΕΙΑ", προωθεί, στα πλαίσια αυτά, ριζικές ανατροπές και στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στο δημόσιο.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση κινείται και ο αναφερόμενος σε σημερινά δημοσιεύματα σχεδιασμός της υπουργού για προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων πενταετούς θητείας για ορισμένο έργο, καθώς και για καθιέρωση της σύνδεσης του μισθού με τη λεγόμενη παραγωγικότητα».

Επίσης, η παράταξη τονίζει: «Ετσι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει προοπτικά να καταργήσει ολοκληρωτικά τη δημοσιοϋπαλληλική σχέση εργασίας, της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και, ταυτόχρονα, μέσα από αυτή τη σύνδεση μισθού-ανταποδοτικότητας, να χειραγωγήσει και να πειθαναγκάσει τους δημοσίους υπαλλήλους στην πιστή υλοποίηση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής στη Δημόσια Διοίκηση.

Μ' αυτόν τον τρόπο θα επιδιώξει να κάνει τη Δημόσια Διοίκηση, τον κρατικό μηχανισμό, πιο αποτελεσματικό στην προώθηση των γενικότερων αντιλαϊκών κοινωνικοοικονομικών αναδιαρθρώσεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκσυγχρονισμένο «μαστίγιο» του κράτους (2006-04-22 00:00:00.0)
Συνολική αντιπαράθεση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (2002-05-09 00:00:00.0)
Διπλό «όχι» στα μέτρα για Υγεία και Δημόσια Διοίκηση (2000-12-02 00:00:00.0)
Επιδιώκουν τη χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων (2000-08-24 00:00:00.0)
Στόχος, η ομηρία και η ένταση της εκμετάλλευσης (1998-11-08 00:00:00.0)
Στόχος, η επιβολή της μερικής απασχόλησης (1998-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ