Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Οδεύουν προς το «πιάτο» των ιδιωτών

Προωθείται το ξεπούλημά τους, ενώ η «Εργοστασιακή Επιτροπή» καλεί σε αγώνα ακύρωσης των κυβερνητικών σχεδίων

Ο «Νιάρχος επιστρέφει» για τους 2.000 εργατοτεχνίτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά! Σήμερα, αρχίζουν οι διαδικασίες για την παράδοση στους ιδιώτες του μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας, αλλά και του τελευταίου υπό δημόσιο έλεγχο! Η κοινοπραξία (Εμπορική Τράπεζα, Alfa Finance, KPMG) που έχει αναλάβει την υπόθεση του ξεπουλήματος του Σκαραμαγκά, θα παραχωρήσει σήμερα προς δημοσίευση στον ελληνικό και ξένο Τύπο, την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η κυβέρνηση με το ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά διαπράττει πολλαπλό «έγκλημα». Οχι μόνο πουλάει το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Μεσογείου με μοναδικές δυνατότητες, αλλά, «προικίζει» τον επίδοξο μνηστήρα, με παραγγελίες που ήδη έχει κλείσει το ναυπηγείου ύψους περίπου 1 τρισ. δραχμών! Επιπλέον, επιδιώκει να παραδώσει το ναυπηγείο «καθαρό» από εργασιακά δικαιώματα και...«πλεονάζον» προσωπικό. Ηδη έχει γίνει γνωστό ότι περίπου 800 εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο, ενώ για αυτούς που θα παραμείνουν θα επιχειρηθεί πριν την πώληση η επιβολή των...«νέων» εργασιακών σχέσεων, σύμφωνα με το νόμο - έκτρωμα που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Να αποτρέψουν τα διαλυτικά σχέδια σε βάρος του ναυπηγείου και των κατακτήσεών τους καλεί τους εργαζόμενους του ναυπηγείου η παράταξη «Εργοστασιακή Επιτροπή» Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η παράταξη καταγγέλλει τον υπονομευτικό ρόλο των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, οι οποίες συμμετείχαν και συμμετέχουν ενεργά στα όσα σχεδιάζονται από την κυβέρνηση σε βάρος του ναυπηγείου και των εργαζομένων και υπογραμμίζει:

«Οι άθλιες μεθοδεύσεις που θέλουν το ναυπηγείο απαξιωμένο δε στοχεύουν μόνο στην πώλησή του χωρίς δεκάρα έχουν στόχο και τους εργαζόμενους. Θέλουν να τσακίσουν κάθε προσπάθεια αντίστασης». Η «Εργοστασιακή» καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω της, για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους. Να αγωνιστούν, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ παραθέτει και ολόκληρο το διεκδικητικό της πλαίσιο. Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για ναυπηγείο 100% στο δημόσιο, για τη σύσταση δημόσιου ενιαίου φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ