Σάββατο 26 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Εκρηκτικά προβλήματα για τις λαϊκές οικογένειες

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν χτες δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ των δήμων του Νομού Καρδίτσας, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για προϋπολογισμό 2012, εργασιακή εφεδρεία και αντιμετώπιση του χαρατσιού

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν, χτες, στην αίθουσα της ΤΕΔΚ δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» των δήμων του Νομού Καρδίτσας για ζητήματα που σχετίζονται με τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2012 και την Τοπική Διοίκηση, την εργασιακή εφεδρεία και την αντιμετώπιση των χαρατσιών. Παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Τέγος και Θανάσης Μακροστέργιος από το Δήμο Καρδίτσας, Αρης Πολυγένης και Βασίλης Μητράκος από το Δήμο Παλαμά, Βασίλης Ελευθερίου από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και Σωτήρης Στουρνάρας από το Δήμο Σοφάδων.

Μιλώντας για τον προϋπολογισμό για δήμους και περιφέρειες, ο Χρ. Τέγος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Καρδίτσας, σημείωσε ότι εντάσσονται πλήρως στους στόχους των διαρκών μνημονίων.

Ενδεικτικά ανέφερε:

  • Σχολικές επιτροπές: Το αποτέλεσμα της συγχώνευσης σχολείων, σε πρώτη φάση, είναι η μείωση κατά 40% της χρηματοδότησης.
  • Παιδικοί σταθμοί: Δεν ικανοποιήθηκαν οι απαιτήσεις για χιλιάδες οικογένειες, αποτέλεσμα της έλλειψης υποδομών, προσωπικού και χρηματοδότησης.
  • Πρόνοια: Προσπαθούν να λύσουν τα κοινωνικά προβλήματα που η πολιτική τους δημιουργεί (συσσίτια, φιλοξενία αστέγων κ.λπ.), με εκδηλώσεις υποκριτικής φιλανθρωπίας από χορηγούς αντί να δημιουργηθούν κρατικές δομές.
  • Εργασιακές σχέσεις, επισήμανε ότι προωθούνται απολύσεις προσωπικού, γενίκευση μερικής απασχόλησης, συμβασιούχοι έργου ή ορισμένου χρόνου, ενοικίαση εργαζομένων μέσω εργολαβικών, μείωση του προσωπικού με την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων μέσω των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Αναφερόμενος στους πόρους της Τοπικής Διοίκησης, επισήμανε ότι περικόπτεται δραστικά η κρατική χρηματοδότηση και αυξάνονται τα «ίδια έσοδα» της Τοπικής Διοίκησης τα οποία προέρχονται από τα επιπλέον τοπικά χαράτσια που επιβάλλουν στο λαό.

Για την εργασιακή εφεδρεία

Για την εργασιακή εφεδρεία, όπως αυτή θα προωθηθεί στους δήμους, μίλησε ο Σ. Στουρνάρας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Σοφάδων, σημειώνοντας ότι για τους ΟΤΑ φαίνεται ότι θα γίνουν πολλές απολύσεις. Μέχρι στις 27 Δεκέμβρη - επισήμανε - οι δήμαρχοι πρέπει να δώσουν λίστες εφεδρείας και τους Οργανισμούς όπου καταργούνται υπηρεσίες, Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικές Επιχειρήσεις και όλες οι κενές οργανικές θέσεις σ' αυτά. Ενα άλλο μεγάλο μέρος των απολύσεων θα επέλθει μέσω των ιδιωτικοποιήσεων.

Η δική μας θέση απέναντι σ' όλα αυτά - είπε - είναι καμία εφεδρεία, απόλυση, ιδιωτικοποίηση, να μη γίνουν συγχωνεύσεις, καταργήσεις οργανισμών και υπηρεσιών. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, οργανική θέση για κάθε εργαζόμενο, κάλυψη των κοινωνικών αναγκών με καλύτερη αξιοποίηση των εργαζομένων, αλλά και νέες προσλήψεις. Κανένα Δημοτικό Συμβούλιο να μην καταρτίσει λίστες εφεδρείας στους ΟΤΑ, κανένας δήμαρχος να μη συμπληρώσει διαπιστωτικές πράξεις κατάργησης οργανικών θέσεων.

Και κάλεσε τα σωματεία να πάρουν από τώρα αποφάσεις οργάνωσης του αγώνα με την πρώτη εφεδρεία - απόλυση και να απαντήσουν με δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις. Ζητάμε την αλληλεγγύη όλων των κλάδων. ΟΛΟΙ για έναν και ΕΝΑΣ για όλους.

Το χαράτσι της ΔΕΗ

Για το χαράτσι μίλησε ο Β. Ελευθερίου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Πλαστήρα, τονίζοντας ότι πρέπει να καταργηθεί, άμεσα, αυτό το άδικο και εξοντωτικό χαράτσι και καλεί σε οργανωμένη άρνηση πληρωμής.

Και υπογράμμισε: Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στηρίζουμε και πλαισιώνουμε τις Λαϊκές Επιτροπές που έχουν στηθεί σε γειτονιές της πόλης και σε χωριά, οι οποίες αξιοποιούν κάθε τρόπο για να μην πληρωθεί το χαράτσι. Καλούμε τους δημάρχους και τις Δημοτικές Αρχές να πάρουν καθαρή θέση υπέρ της κατάργησης του «Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών» (ΕΕΤΗΔΕ) και όχι υπέρ του διακανονισμού πληρωμής με άλλη μεθοδολογία ή άλλες παρόμοιου προσωρινού τύπου λύσεις, να μην επιτρέψουν να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους αρνηθούν να το πληρώσουν.

Να σημειώσουμε ότι ψήφισμα ενάντια στο χαράτσι κατέθεσαν για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους υπόλοιπους δήμους (2019-01-10 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη φοροεπέλαση (2011-04-06 00:00:00.0)
Εκδήλωση με εργαζόμενους στο Δήμο (2011-03-12 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ (2010-08-06 00:00:00.0)
Αισιοδοξία για την «αναγέννηση» του νομού (2002-09-27 00:00:00.0)
Μεγάλη νίκη στην Καρδίτσα (1998-10-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ