Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Εκδήλωση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια

Εκδήλωση - συζήτηση για τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία διοργανώνει τη Δευτέρα, 12/2, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Κερατσινίου, η Επιτροπή κατά του Πολέμου, που συγκροτείται από το Δήμο, την Επιτροπή Ειρήνης, τη ΝΔΕ, την ΠΕΑΕΑ και δεκάδες ακόμα μαζικούς φορείς, συνδικαλιστικές, εργατικές και συνταξιουχικές οργανώσεις της πόλης, δημοτικές κινήσεις κ.α.

Η εκδήλωση έχει θέμα «Οι "ανθρωπιστικές" βόμβες του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να δολοφονούν και να δείχνουν τον εγκληματία πολέμου. Οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον από τη ρίψη βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου» και θα μιλήσουν οι: Βασίλης Φίλιας καθηγητής Πανεπιστημίου - κοινωνιολόγος, Θανάσης Γεράνιος επίκουρος καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αγγελος Ρεμπής τέως εφέτης, μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη και Νίκος Παπαναστάσης αξιωματικός Στρατού Ξηράς ε.α. - μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αννα Μπαλλή.

Η Επιτροπή απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση στους κατοίκους του Κερατσινίου, τονίζοντας πως «δεν υπάρχουν πια περιθώρια σιωπής, ο κίνδυνος χτυπά και τη δική μας πόρτα και όποιος σιωπά σ' αυτά τα εγκλήματα, είναι και αυτός υπεύθυνος». Καλεί ακόμα τους Κερατσινιώτες να απαιτήσουν να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από τη χώρα, να φύγει το ΝΑΤΟ και ο στρατός κατοχής από τα Βαλκάνια, να γυρίσουν οι Ελληνες φαντάροι και φοιτητές από τη Γιουγκοσλαβία, καθώς και να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο λαό της πολύπαθης αυτής χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ