Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ»
Κλιμάκωση με επιπλέον 7 δισ. ευρώ

Μέτρα «μόνιμου χαρακτήρα και απόδοσης» τουλάχιστον μέχρι το 2015

Πρόσθετα αντιλαϊκά πακέτα, με ποσά που ξεκινούν από τα 7 δισ. ευρώ φέρνει η πρώτη «επικαιροποίηση» του «μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής». Πρόκειται για την εξειδίκευση των μέτρων της περιόδου 2013-2015, σε συνέχεια αυτών που έχουν προβλέψει στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2012, σε κλιμάκωση και αυτών που έχουν ψηφίσει και εφαρμόζουν.

«Για το 2011 και το 2012 έχουν νομοθετηθεί όλα τα μέτρα, αρκεί εμείς να είμαστε συνεπείς, οργανωμένοι και δίκαιοι», δήλωσε, συσκοτίζοντας την πραγματικότητα, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος. Με απόλυτα δεδομένες τις τρανταχτές «αποκλίσεις» του κρατικού προϋπολογισμού, μπροστά και στο νέο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, ήδη ετοιμάζουν και τα «μόνιμα μέτρα» της επόμενης περιόδου. Στα σκαριά έχουν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο ετοιμάζουν την παραπέρα καρατόμηση ή και την πλήρη κατάργηση των «φοροελαφρύνσεων» για τα λαϊκά νοικοκυριά, τη φοροαφαίμαξη των φτωχών αγροτών, νέας κοπής αντικειμενικά χαράτσια απέναντι στους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες κ.ά.

Εμπαίζοντας τα λαϊκά νοικοκυριά, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «ελάχιστα» τα 7 δισ. ευρώ, καθώς - όπως είπε - αποτελούν το 1% του ΑΕΠ και έναντι πακέτων ύψους 3% του ΑΕΠ που τάχα «αναγκάστηκαν να πάρουν» με το αρχικό «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».

Πάνω στα προηγούμενα πακέτα (ΦΠΑ, χαράτσια «αλληλεγγύης», ΔΕΗ κ.ά.) έρχονται τώρα να φορτώσουν τα επόμενα, δρομολογώντας συνθήκες μαζικής εξαθλίωσης σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Και τα νέα πακέτα που ετοιμάζουν, όπως και όλα τα προηγούμενα, θα έχουν μόνιμη εφαρμογή. Σύμφωνα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις, επεκτείνονται σε ολόκληρη την περίοδο του αντιλαϊκού προγράμματος, δηλαδή τουλάχιστον μέχρι το 2015.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ