Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΕΚΑ
«Συσφίξεις» σχέσεων με Ισραήλ

Η ενέργεια και το περιβάλλον βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, στο Τελ Αβίβ, το οποίο επισκέφτηκε χτες. Σύμφωνα με τον υπουργό, σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για συγκεκριμένες συνεργασίες, κυρίως στον ενεργειακό τομέα, όπου ισραηλινά και αμερικάνικα κεφάλαια βρίσκονται σε μεγάλη... έξαρση.

Μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του, υπουργούς Υποδομών, με αρμοδιότητα την Ενέργεια και το Περιβάλλον, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι στον ενεργειακό τομέα προωθείται η στενότερη πολιτική και εμπορική συνεργασία για την πραγματοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ειδικά στους τομείς «διαχείρισης υδατικών πόρων - όπως τεχνολογίες αφαλάτωσης και επαναχρησιμοποίησης υδάτων - και της ενέργειας - ιδιαίτερα στις ανανεώσιμες πηγές». Πρόσθεσε ότι «είμαστε πολύ κοντά στο να συμφωνήσουμε και να ανακοινώσουμε κοινές πρωτοβουλίες και συνεργασίες, στο πλαίσιο ειδικών μνημονίων συνεννόησης».

Για το περιβάλλον, σημείωσε ότι υπάρχει έδαφος να αναπτυχθεί συνεργασία «σε τομείς όπως η επεξεργασία και αξιοποίηση υγρών και στερεών αποβλήτων, ο έλεγχος της ποιότητας των υδάτων, η ενεργειακή αποδοτικότητα και εξοικονόμηση ενέργειας. Η συνεργασία θα συνεχιστεί ώστε να εξειδικευθούν όλοι οι τομείς και οι τρόποι με τους οποίους θα προωθηθούν κοινές δράσεις και συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ