Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε απόγνωση οι άνεργοι

Χαρακτηριστική η σχετική καταγγελία του ΕΚ Λάρισας

Την ανάλγητη στάση του κράτους και του ΙΚΑ, απέναντι σε άνεργο οικοδόμο που έπαθε σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και πρέπει να νοσηλευτεί σε Κέντρο Αποκατάστασης, αλλά δεν έχει ούτε την ασφαλιστική κάλυψη, ούτε την οικονομική δυνατότητα, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Ο άνεργος οικοδόμος, πατέρας ενός ανάπηρου παιδιού νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο με την κάλυψη της Πρόνοιας, αλλιώς θα έπρεπε να πληρώσει.

Ομως, μόλις πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο πρέπει οπωσδήποτε να μπει σε Κέντρο Αποκατάστασης. Κάτι που δεν μπορεί να κάνει, καθώς σε όλη τη Θεσσαλία δεν υπάρχει κανένα δημόσιο, αλλά μόνο ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης και ο ίδιος δεν έχει να πληρώσει για τη νοσηλεία του, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την ήδη επιβαρυμένη υγεία του. Επίσης, λόγω της έλλειψης ενσήμων το ΙΚΑ αρνείται να δεχτεί να κάνει αυτασφάλιση για να μπορέσει να βγει στη σύνταξη, ενώ σ' όλα τα προβλήματα ήρθε να προστεθεί και το χαράτσι που καλείται να πληρώσει με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας ζητά από κάθε αρμόδιο (υπουργό, ΓΓ Αποκεντρωμένης Περιφέρειας) να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύσεις στα προβλήματα του άνεργου οικοδόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ