Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατύ άνοιγμα με αιχμή τις βιομηχανικές ζώνες

Με αισιοδοξία στη μάχη τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος στην περιοχή

Για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, το δίμηνο Δεκέμβρης 2011 - Γενάρης 2012, ο «Ριζοσπάστης» συζητάει με τον Παναγιώτη Μπακόλα, μέλος της ΕΠ της Κομματικής Οργάνωσης Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του Κόμματος.

***

-- Ποιος είναι ο σχεδιασμός της Οργάνωσης για ένταξη στην οικονομική δουλειά εργασιακών χώρων, όπου ανέπτυξε δράση το προηγούμενο διάστημα;

-- Να πούμε κατ' αρχήν ότι η Οικονομική Εξόρμηση έχει άμεση σχέση με την πολιτική δουλειά που αναπτύσσει το Κόμμα σε κάθε χώρο δουλειάς, στη γειτονιά, στη συνοικία, παντού, δεν αποσυνδέονται από αυτήν. Ετσι, με δεδομένο ότι το προηγούμενο διάστημα έχουμε αναπτύξει δράση στον κλάδο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, στους εμποροϋπάληλλους και ιδιωτικούς, στο Μέταλλο με αντίστοιχη δημιουργία σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Σωματειακών Επιτροπών, αλλά και παραδοσιακά στους βιομηχανικούς εργάτες σε Χαλκίδα, Οινόφυτα, Θήβα και Βιομηχανική Ζώνη Λαμίας, έχουμε ρίξει εκεί το κύριο βάρος, αφού το κύρος του Κόμματος είναι αυξημένο, οι εργαζόμενοι εκτιμούν τη συνεπή και συνεχή αταλάντευτη στάση του Κόμματος στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους. Είναι δεδομένο και διαπιστωμένο ότι ψηφοφόροι άλλων κομμάτων έχουν στρέψει τα βλέμματά τους προς το ΚΚΕ και μας δίνουν το δικαίωμα να απευθυνθούμε θαρρετά και αποφασιστικά για οικονομική και πολιτική δουλειά.

-- Ποιες άλλες πρόσθετες πρωτοβουλίες σχεδιάζει η Οργάνωση, ώστε να ενισχυθεί η δουλειά της Οικονομικής Εξόρμησης και της παραπέρα διεύρυνσης των δεσμών του Κόμματος με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα;

-- Σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης αποτελεί και η προσφορά, η συνεισφορά των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι αυξημένες εισφορές από τις μηνιάτικες συνδρομές, τα κόκκινα μεροκάματα, τα οποία αποτελούν και στοιχείο διαπαιδαγώγησης. Εκτός των παραπάνω, θα αξιοποιήσουμε τις μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, μαγαζιά, καφετέριες, τόπους μόρφωσης με τα φυλλάδια και τα κουπόνια του Κόμματος. Επιπλέον, σχεδιάζουμε και άλλες εκδηλώσεις που θα βοηθήσουν σημαντικά.

Τέλος, η Οικονομική Εξόρμηση αποτελεί σημαντικό εργαλείο στα χέρια των κομμουνιστών, καθώς συνδυάζεται με την ένταση της δουλειάς για την εκλαΐκευση της πολιτικής πρότασης του Κόμματος, για αντίσταση - ρήξη - ανατροπή της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής και των εκπροσώπων της, για τη λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία. Είμαστε πεισμένοι ότι οι εργαζόμενοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας. Το ίδιο και οι αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι ΕΒΕ και αγρότες, η νεολαία, οι γυναίκες. Θα ενισχύσουν το Κόμμα από το υστέρημά τους και, ακόμα περισσότεροι θα συναντηθούν και θα συμπορευτούν με το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ