Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Πολλές ταινίες και ένα έργο Τέχνης!

Οκτώ οι πρεμιέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες, μεταξύ των οποίων κι ένα αριστούργημα, βραβευμένο με το Χρυσό Λιοντάρι στο φετινό φεστιβάλ της Βενετίας. Πρόκειται για το «ΦΑΟΥΣΤ» του Ρώσου Αλεξάντρ Σοκούρωφ, βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Γκαίτε. Με αυτήν την ταινία ολοκληρώνεται η τετραλογία του Σοκούρωφ για μια φαινομενολογία της εξουσίας και τις ποικίλες μεταμορφώσεις της μεταξύ ιστορίας και μύθου. Το έργο συνθέτουν οι ταινίες «ΜΟΛΩΧ» (1999), «ΤΑΥΡΟΣ» (2001), «ΗΛΙΟΣ» (2005) «ΦΑΟΥΣΤ» (2011). Ενώ οι τρεις πρώτες ταινίες αναφέρονται σε υπαρκτά ιστορικά πρόσωπα στον Χίτλερ, στον Λένιν και τον Αυτοκράτορα Χιροχίτο της Ιαπωνίας, το τελευταίο πατώντας σε μια από τις σημαντικότερες φιγούρες του δυτικού, λογοτεχνικού φαντασιακού - που πούλησε την ψυχή του στον Διάβολο - αφηγείται τον τρομερό αγώνα του ανθρώπου με τον πειρασμό και την αναζήτηση για το άπειρο... Οι παραπάνω ταινίες έχουν προβληθεί στην Ελλάδα, εκτός από το φιλμ «ΤΑΥΡΟΣ» που πρόκειται να βγει στις αίθουσες αργότερα ... Κατά τα άλλα οι πρεμιέρες της βδομάδας έχουν ως εξής:

«REALSTEEL» είναι ο τίτλος της αμερικανο-ινδικής δίωρης παραγωγής επιστημονικής φαντασίας και δράσης του 2011, σε σκηνοθεσία Σον Λέβι, όπου το θάρρος νικά το ατσάλι. Κακή ταινία. Μείγμα από «WHEN A MAN LOVES A WOMAN» και«TRANSFORMERS». Κατά το ήμισυ δακρύβρεχτο βούτυρο. Τώρα πια που οι αγώνες πυγμαχίας γίνονται ανάμεσα σε ανθρωπόμορφα τεράστια ρομπότ, ο πατέρας - ξεπεσμένος πρωταθλητής του ρινγκ - και ο ανήλικος γιος του έχουν μια τελευταία ευκαιρία να ξαναφτιάξουν την σχέση τους, να συγχωρέσει ο ένας τον άλλον και να μάθουν τι είναι σημαντικό στη ζωή, προπονώντας από κοινού το δικό τους, παλιό ρομπότ από παλιοσίδερα, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο. Υπάρχει και μια γυναίκα που βλέπει πέρα από το ξεροκέφαλο προσωπείο, όπου πίσω του κρύβεται ο πατέρας... Αυτά. Οσο για το άλλο ήμισυ καταναλώνεται σε ρομποτική βία!

«TRESPASS» Εκκωφαντικά κακό και ανόητο αμερικάνικο δραματικό θρίλερ του 2011 σε σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ με τον Νίκολας Κέιτζ και την Νικόλ Κίντμαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Τέλος, το «ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» είναι μια ελληνική παραγωγή του 2011, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Νίκου Κουτελιδάκη και στηρίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη. Στη δεκαετία του 1970, προετοιμάζεται σε ένα στρατόπεδο στον Εβρο η καθιερωμένη χριστουγεννιάτική γιορτή. Τέσσερεις άνθρωποι και τρεις διαφορετικές ερωτικές ιστορίες μπλέκονται σε ένα τανγκό που θα αλλάξει τη ζωή όλων τους.


ΚΡΙΤΙΚΗ:
Τζία ΓΙΟΒΑΝΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ