Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Κλιμάκωση αγροτικών κινητοποιήσεων

Οι Βούλγαροι γεωργοί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αφήνοντας τα μπλόκα στα σύνορα και στους εθνικούς δρόμους, με σκοπό να κατακλύσουν τη βουλγαρική πρωτεύουσα διαμαρτυρόμενοι για τις επιδοτήσεις και τις τιμές των γεωργικών προϊόντων καθώς και τις προεκλογικές υποσχέσεις του κυβερνώντος κόμματος που δεν υλοποίησε.

Επείγουσες ανακοινώσεις της βουλγαρικής αστυνομίας προτρέπουν τους πολίτες της Σόφιας να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης και να ακολουθούν περιφερειακούς δρόμους για να πάνε στον προορισμό τους. Κάνουν έκκληση, ακόμη, προς τους διαδηλωτές να συμμορφώνονται προς τους νόμους και να ακολουθούν τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς...

Στη βουλγαρική πρωτεύουσα, τη Σόφια, κατέβηκαν χτες αγρότες - κυρίως σιτοπαραγωγοί - απαιτώντας από την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της για παροχή επιπλέον χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων αγροτών. Οι διαδηλωτές υποσχέθηκαν πως θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και σήμερα Τετάρτη, ενώ τις προηγούμενες βδομάδες έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων σε διάφορες περιοχές της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ