Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΡΟΔΟΠΗ»
Αντιστέκονται στην επίθεση της εργοδοσίας

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε το Κλαδικό Σωματείο

Σηκώνουν ανάστημα οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας «Ροδόπη ΑΕ» και μπαίνουν στον αγώνα για την απόκρουση της επίθεσης που εξαπέλυσε η εργοδοσία σε όλο τον όμιλο, στήνοντας «Ενώσεις Προσώπων» για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων. Η επίθεση εκδηλώθηκε ενιαία σε όλο τον όμιλο των «Αφών Σαράντη» («ΟΛΥΜΠΟΣ», «ΤΥΡΑΣ», «ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ»).

Στη «Ροδόπη» τα διευθυντικά στελέχη κάλεσαν έναν έναν τους εργαζόμενους και κάτω από την απειλή της απόλυσης, τους έβαλαν να υπογράψουν για τη δημιουργία Ενωσης Προσώπων, η οποία συστήθηκε σε χρόνο ρεκόρ και αμέσως υπέγραψε επιχειρησιακή σύμβαση που προβλέπει μειώσεις μισθών, κατάργηση 8ωρου και χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Μετά από παρέμβαση του Κλαδικού Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Ξάνθης και της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να ανακαλέσουν τις υπογραφές τους. Συνολικά από τους 85 εργαζόμενους είχαν υπογράψει οι 70 και ανακάλεσαν τις υπογραφές τους οι 45. Με βάση και αυτή την εξέλιξη, το Κλαδικό Σωματείο κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στη νομιμότητα της ίδρυσης και λειτουργίας της Ενωσης Προσώπου που «διαπραγματεύθηκε» και «συμφώνησε» την επιχειρησιακή σύμβαση που θα εκδικαστούν αύριο.

Στο εργοστάσιο της επιχείρησης στην Ξάνθη περιόδευσε χτες κλιμάκιο της Ομοσπονδίας στο Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά. Μίλησε με τους εργαζόμενους και τους κάλεσε, με αποφασιστικότητα, συντονίζοντας τη δράση τους με τους εργαζόμενους στα άλλα εργοστάσια του ομίλου, να συνεχίσουν τον αγώνα για την απόκρουση της σφοδρής εργοδοτικής επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ