Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Πλήθος παρεμβάσεων και συγκρότηση νέων επιτροπών

Από την κινητοποίηση την προηγούμενη βδομάδα στη Ν. Ιωνία, όπου σήμερα Τρίτη συγκροτείται Λαϊκή Επιτροπή
Από την κινητοποίηση την προηγούμενη βδομάδα στη Ν. Ιωνία, όπου σήμερα Τρίτη συγκροτείται Λαϊκή Επιτροπή
Με συσκέψεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις και άλλες παρεμβάσεις συνεχίζουν τη δράση τους οι Λαϊκές Επιτροπές στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης ενάντια στα χαράτσια και το σύνολο της επίθεσης που δέχονται οι εργατικές λαϊκές οικογένειες στο εισόδημα και τη ζωή τους.

Χτες το πρωί στην Κατερίνη, οι Λαϊκές Επιτροπές Σιδηροδρομικού Σταθμού και Αστικών πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ. Με συνθήματα «Πάρτε πίσω τα χαράτσια», «Οχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», απαίτησαν την κατάργηση των αντιλαϊκών χαρατσιών που πλήττουν τις λαϊκές οικογένειες. Στη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο διευθυντή του υποκαταστήματος της ΔΕΗ, επέδωσαν κείμενο με πολλές υπογραφές άρνησης πληρωμής του χαρατσιού και απαίτησαν να μην κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα από καμιά λαϊκή οικογένεια.

Το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν μαζικές συσκέψεις των Επιτροπών Ανέργων στην Πολίχνη και την Καλαμαριά.

Επίσης, στις 8 το βράδυ, οι Λαϊκές Επιτροπές Πολίχνης, Σταυρούπολης και Ευκαρπίας πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά ενάντια στη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Ευκαρπία που ανοίγει το δρόμο για την καύση απορριμμάτων και επιβαρύνει περιβαλλοντικά την περιοχή της Ευκαρπίας.

Σήμερα Τρίτη, στις 10 π.μ., η Λαϊκή Επιτροπή Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης προγραμματίζει κινητοποίηση στη ΔΕΗ της Αγίου Δημητρίου.

Αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., η Λαϊκή Επιτροπή Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στη συνεδρίαση του συμβουλίου της 3ης Δημοτικής Κοινότητας.

Συγκροτούνται Λαϊκές Επιτροπές

Στη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής Καισαριανής προχώρησαν χτες το απόγευμα μαζικοί φορείς της περιοχής, αντιδρώντας στα αντιλαϊκά μέτρα του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης.

Οπως τόνισε στην εισήγησή του στους συγκεντρωμένους ο Φάνης Κυπραίος, από το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής, «δεν είναι συντονιστικό των μαζικών φορέων, δεν αποτελεί μια επιπλέον παράταξη, δεν είναι πολιτικό κόμμα, αλλά ούτε και καμουφλαρισμένη πολιτική κίνηση δήθεν αγανακτισμένων πολιτών. Εμείς έχουμε παρελθόν, παρόν και μέλλον, μακροχρόνια δράση στην ταξική πάλη (...) Η δυσαρέσκεια, η αγανάκτηση, τα αδιέξοδα στην καθημερινή μας ζωή να μετατραπούν σε οργανωμένο ταξικό αγώνα, σε γραμμή σύγκρουσης με τη βαρβαρότητα. Η αυτοτελής δράση των φορέων πρέπει να συνεχιστεί, να ενισχυθεί, να είμαστε όλοι μέλη σε αυτούς, να συμμετέχουμε στη δράση τους». Σε ένα πρώτο δείγμα δράσης υπάρχει κάλεσμα για το ερχόμενο Σάββατο 17/12 σε «Μέρα Παιδείας» όπου οι Λαϊκές Επιτροπές Βύρωνα, Καισαριανής, αλλά και οι ενώσεις καθηγητών της περιοχής θα κάνουν πορεία στην Καισαριανή για την Παιδεία. Εξάλλου Κυριακή 18/12 στις 11 π.μ. η Λαϊκή Επιτροπή Καισαριανής θα επισκεφτεί στον Ασπρόπυργο τους απεργούς χαλυβουργούς.

Συγκροτήθηκε την Κυριακή το πρωί με πρωτοβουλία μαζικών φορέων του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδας η Λαϊκή Επιτροπή του δήμου με στόχο το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης για την προστασία της λαϊκής οικογένειας. Συμφωνήθηκε να οργανωθούν κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια, να υπάρξει περιφρούρηση απέναντι στις απειλές για διακοπή του ρεύματος, να μη μείνει κανένας άνεργος χωρίς επίδομα, να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας στα Σπάτα κ.ά. Λαϊκή Επιτροπή συγκροτήθηκε χτες και στου Ζωγράφου.

Συνέλευση για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής θα γίνει στη Νέα Ιωνία, σήμερα Τρίτη 13 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ., στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ