Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ολοι στη στάση εργασίας και τις γενικές συνελεύσεις

Πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη και την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων στα σωματεία, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία, ενάντια στις απολύσεις. Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο με ανακοίνωσή τους καλούν τα ΔΣ των Σωματείων να ορίσουν χωρίς καμιά καθυστέρηση τον τόπο και το χρόνο της γενικής συνέλευσης. Επίσης καλούν σε επιτόπου πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων σε κάθε τόπο δουλειάς που θα υιοθετούν ψήφισμα ενάντια «στην εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις», έτσι ώστε:

  • «Με καταλήψεις των διευθύνσεων προσωπικού, κεντρικών υπηρεσιών, να μπλοκάρουμε τις λίστες εφεδρείας όπου αυτές ακόμα δεν έχουν αποσταλεί στα αρμόδια υπουργεία.
  • Κανένας εργαζόμενος να μην κάνει δήλωση προϋπηρεσίας. Ζητάνε τη δήλωση προϋπηρεσίας για να μας απολύσουν. Να τους εμποδίσουμε, να τους καθυστερήσουμε!
  • Με την ανακοίνωση της λίστας εφεδρείας να προχωρήσουμε αυτόματα σε καταλήψεις, σε αποκλεισμούς Υπηρεσιών, Υπουργείων, Οργανισμών, Διοικήσεων. Να απαιτήσουμε από την ΑΔΕΔΥ, τις Ομοσπονδίες, σαν πρώτο βήμα την κήρυξη 24ωρης Απεργίας πανελλαδικής ή στο επίπεδο του κλάδου».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αναδεικνύουν τις ευθύνες των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας: «Είναι οι κοινωνικοί εταίροι της Τρόικας! Χρόνια τώρα στηρίζουν κάθε κυβερνητική, αντιλαϊκή πολιτική. Οσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε από αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, τόσο καλύτερα για το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ