Τρίτη 3 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΝΑΜΑ.-- Σοβαρές συγκρούσεις σημειώθηκαν, χθες, στο νησί Σίτρα, νοτίως της πρωτεύουσας του Μπαχρέιν. Αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν γκλομπς, δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και κροτίδες ήχου για να διαλύσουν διαδηλωτές που μετέτρεψαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την κηδεία 15χρονου που σκοτώθηκε, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του από δακρυγόνο, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της σιιτικής αντιπολίτευσης. Θυμίζουμε επίσης ότι στο Μπαχρέιν σταθμεύει ο 5ος αμερικανικός στόλος.

ΚΑΪΡΟ.-- Επαναλαμβάνεται σήμερα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα η δίκη του πρώην Προέδρου Μουμπάρακ με την αγόρευση του εισαγγελέα. Στο εδώλιο, εκτός από τον ίδιο τον Μουμπάρακ, βρίσκονται οι δύο γιοι του, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και άλλοι έξι αξιωματούχοι του καθεστώτος του, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία εκατοντάδων διαδηλωτών που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες εναντίον του στις αρχές του περασμένου χρόνου. Στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνονται και κατηγορίες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

ΡΙΑΝΤ.-- Εντάλματα σύλληψης για 23 σιίτες εξέδωσαν οι σαουδαραβικές αρχές με την κατηγορία ότι οργάνωσαν ταραχές στην Ανατολική Επαρχία, την επαρχία όπου υπάρχουν οι περισσότερες πετρελαιοπηγές της Σ. Αραβίας και όπου κατοικεί, κατά κύριο λόγο, η σιιτική μειοψηφία της χώρας.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ο σάλος με επίκεντρο τον πρόεδρο Κρίστιαν Βουλφ συνεχίζεται στη Γερμανία με νέο γύρο αποκαλύψεων για την πίεση που άσκησε κάνοντας κατάχρηση της θέσης του, για την αποσιώπηση εκ μέρους της εφημερίδας «Μπιλντ» της υπόθεσης «δανεισμού» του με «φιλικό επιτόκιο» από Γερμανό βιομήχανο. Αντίστοιχες δανειοδοτήσεις του ίδιου είχαν αναφερθεί και στο παρελθόν. Τα περί «κάθαρσης» αξιοποιούνται για τον αποπροσανατολισμό των λαϊκών στρωμάτων, σε ένα σύστημα σάπιο από τα θεμέλιά του.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Ενας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και ακόμη πέντε τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη από την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή Μπίομπιο στην κεντρική Χιλή, και έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτη 23.000 εκτάρια δασικής γης.

ΚΙΤΟ.-- Την οικοδόμηση οκτώ υδροηλεκτρικών σταθμών για την ενίσχυση της παραγωγής ενέργειας και των υποδομών της χώρας ανακοίνωσε ανήμερα την Πρωτοχρονιά η κυβέρνηση του προέδρου Ραφαέλ Κορέα στο Εκουαδόρ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την παραγγελία στη βραζιλιάνικη κατασκευάστρια αεροσκαφών Embraer, 20 αεροσκαφών τύπου A-29 Super Tucano, αεροσκάφη που σχεδιάστηκαν για επιχειρήσεις καταστολής εξεγέρσεων. Η παραγγελία προορίζεται για την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, και η αξία της ανέρχεται σε 355 εκατ. δολάρια.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ψυχραιμία συνέστησαν χτες οι υγειονομικές αρχές στο Σεντζέν της νότιας Κίνας μετά το θάνατο ενός 39χρονου οδηγού λεωφορείου από ιό Η1Ν1 της γρίπης των πτηνών. Είναι το πρώτο θύμα της νόσου μετά από 18 μήνες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις (2013-01-26 00:00:00.0)
Συγκρούσεις στην πρώτη επέτειο των διαδηλώσεων (2012-02-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-04-05 00:00:00.0)
Σε τεντωμένο σχοινί (2011-03-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-03-12 00:00:00.0)
Τρίτη μέρα διαμαρτυρίας (2011-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ