Παρασκευή 6 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κλιμάκωση της αντιπαράθεσης στο εσωκομματικό πεδίο

Στο Εθνικό Συμβούλιο παραπέμπονται ο χρόνος και ο τρόπος εκλογής νέου προέδρου

Εξελίξεις αναμένονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά την απόρριψη από τα οκτώ μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της πρότασης του Γ. Παπανδρέου για ανάδειξη νέου προέδρου μετά τις εθνικές εκλογές. Ο Γ. Παπανδρέου που πρότεινε μοντέλο «διαρχίας» με τον ίδιο να παραμένει πρόεδρος μέχρι τον Ιούνιο και την ανάδειξη μέσα στο Γενάρη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα υποψήφιου πρωθυπουργού, αποδέχτηκε τελικά να τεθεί η πρότασή του μαζί με την πρόταση των οκτώ μελών του Πολιτικού Συμβουλίου για άμεση ανάδειξη νέου προέδρου σε ψηφοφορία στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που θα συνεδριάσει στις 14 - 15 Γενάρη.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ν. Σαλαγιάννης, Σ. Ράπτη, Π. Κουκουλόπουλος, Τ. Αντωνίου, Γ. Μίχας, Κ. Πανταζής, Δ. Σακελλάρης πρότειναν «η διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου να γίνει άμεσα και όχι μετά τις εθνικές εκλογές». Μετά από έντονες αντιπαραθέσεις στη συνεδρίαση, αποφασίστηκε τελικά να συγκληθεί εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο στις 12 Γενάρη, όπου θα καταλήξει στο τελικό σχέδιο εισήγησης για τον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου και να τεθεί σε ψηφοφορία στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας τις κινήσεις του Γ. Παπανδρέου, ένας από τους επίδοξους διαδόχους του, ο Μ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «αμετανόητη εμμονή που οδηγεί σε κατασπατάληση πολύτιμου χρόνου» και πρόσθεσε ότι «η αποδοχή της πρότασης Παπανδρέου ισοδυναμεί με σύμφωνο σιωπής πάνω από συντρίμμια και οδηγεί σε μόνιμη ύφεση τη δημοκρατική παράταξη». Από την πλευρά του, ο Θ. Πάγκαλος μιλώντας στο «Μέγκα» πρότεινε «την άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή υποψηφίου πρωθυπουργού», τάχτηκε κατά της «διαρχίας», αλλά συγχρόνως υποστήριξε «πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να εκλεγεί από τη βάση και μετά τις εκλογές».

Ανοικτό, τέλος, άφησε χτες η Λ. Κατσέλη το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο σημείωσε ότι θα διαμορφώσει «ιδεολογική πλατφόρμα», η οποία δεν θα εκφράζει μόνο την ίδια «αλλά και πολλούς άλλους συντρόφους στο ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ