Παρασκευή 6 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Συμμέτοχος στους εκβιασμούς με τις δόσεις

Για να ενισχύσει τις κυβερνητικές απειλές στο λαό, μεταθέτει την καταβολή των χρημάτων που προβλέπονται από το πρώτο δάνειο

Οι αντιπαραθέσεις, πιέσεις και εκβιασμοί προς τον ελληνικό λαό, από την πλευρά της τρόικας, με τη συνέργεια της τρικομματικής κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, έρχονται και πάλι στην επικαιρότητα, μετά τις χτεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν Ολιβιέρ Μπεϊλί, σύμφωνα με τις οποίες μετατίθεται η ημερομηνία της χορήγησης των 5 δισ. ευρώ της 7ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, για το Μάρτη του 2012, αντί για το Δεκέμβρη του 2011, που προέβλεπε το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Η αμέσως επόμενη δόση (8η) των 10 δισ. ευρώ, θα καταβληθεί τον Ιούνη (αντί του Μάρτη). Και όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι η αποστολή της τρόικας που έρχεται στην Ελλάδα στις 15 Γενάρη, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων.

Στην πραγματικότητα, τα αστικά επιτελεία επαναλαμβάνουν το ίδιο έργο των εκβιασμών και της ιδεολογικής τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων, τους οποίους απειλούν, ότι αν δεν σκύψουν το κεφάλι και δεν υποταχθούν στα σφαγιαστικά μέτρα που κάθε φορά εισηγούνται από κοινού κυβέρνηση και τρόικα, δεν θα χορηγηθεί η επόμενη δόση του δανείου. Οι απειλές στην παρούσα φάση, κλιμακώνονται και σε ό,τι αφορά τη χορήγηση των δόσεων του παλιού δανείου, αλλά και τη χορήγηση των 89 δισ. ευρώ του νέου δανείου, που αναμένεται να ενεργοποιηθεί μετά την επίτευξη της συμφωνίας με τις ξένες και ελληνικές τράπεζες για «κούρεμα» του κρατικού χρέους κατά 50%.

Στο συγκεκριμένο σημείο, μάλιστα, υπάρχει σκόπιμα σύγχυση, δεδομένου ότι ως τώρα ισχυρίζονταν ότι τα 37 δισ. ευρώ που απομένουν από το πρώτο δάνειο των 110 δισ. ευρώ - έχουν εκταμιευθεί μέχρι σήμερα τα 73 δισ. ευρώ -, θα ενσωματωθούν στο νέο δάνειο.

Χρονοδιάγραμμα, PSI και νέα σύμβαση

Το πρόγραμμα των επαφών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικας και τους πιστωτές του Δημοσίου, με αντικείμενο συζήτησης το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση, παρουσίασε χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα:

  • Στις 16 Ιανουαρίου αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα.
  • Εκείνες περίπου τις ημέρες υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το σχήμα του PSI μέσα από τη διαβούλευση με τον ιδιωτικό τομέα (τις τράπεζες).
  • Στη συνέχεια πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τους όρους του νέου προγράμματος - τα νέα επαχθή μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν μέχρι το 2015- και να υπογραφεί ένα ειδικό μνημόνιο για το PSI, προκειμένου να εκταμιευτούν τα αναγκαία (για το PSI) ποσά, που προβλέπονται στη συμφωνία για το «κούρεμα» του χρέους.
  • Ακολουθεί η έναρξη της επίσημης διαδικασίας για το PSI.
  • Στη συνέχεια, θα οριστικοποιηθεί το χρηματοδοτικό σχήμα του νέου προγράμματος (νέα δανειακή σύμβαση).
  • Μετά, πρέπει να εγκριθεί το πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τους όρους και το χρηματοδοτικό σχήμα από τα ευρωπαϊκά όργανα, το ΔΝΤ, από ορισμένα κράτη - μέλη που έχουν σχετικές συνταγματικές προβλέψεις και φυσικά από την Ελλάδα, με την ψήφιση σχετικού νόμου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σφαγείο απολύσεων και νέα μέτρα(2013-07-10 00:00:00.0)
Στα κεραμίδια για την αντιλαϊκή επιμήκυνση(2012-11-15 00:00:00.0)
Πολύ «ψαχνό» πίσω από τον καυγά για την Ελλάδα(2012-11-10 00:00:00.0)
«Κούρεμα» με μποναμά 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες(2012-02-09 00:00:00.0)
Παζάρια και κόντρες για τη συγχώνευση(2012-01-31 00:00:00.0)
Συμφωνία διάσωσης των τραπεζών(2012-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ