Παρασκευή 13 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αμεση απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Ανακοίνωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με αφορμή τη χτεσινή κινητοποίηση

Στην ανακοίνωσή της, για τη χτεσινή κινητοποίηση, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει: «Η ανάληψη της διοίκησης της Χερσαίας Δύναμης Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ, η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη, αποδεικνύει, μεταξύ άλλων, την πολύπλευρη και πολυπλόκαμη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τυχοδιωκτισμούς.

Σημειώνεται σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη περίοδο, την ώρα που νέα σύννεφα πολέμου και εστίες έντασης αναζωπυρώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή. Την ώρα που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ενεργειακοί ανταγωνισμοί και προετοιμάζονται σχέδια επέμβασης στο Ιράν, τη Συρία και αλλού.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.) που συνειδητά σπρώχνει όλο και περισσότερο τη χώρα μας σε επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς, θέτει στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, παραχωρεί λιμάνια, αεροδρόμια, "γη και ύδωρ".

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγουν στο προσκήνιο, οργανώνοντας τη δική τους ισχυρή λαϊκή συμμαχία και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να αντισταθούν αποφασιστικά στη βαρβαρότητα, στα σχέδια του ΝΑΤΟ, της άρχουσας τάξης της χώρας μας και της κυβέρνησης, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την επιβολή της λαϊκής εξουσίας.

Να απαιτήσουμε:

  • Αμεση παύση της λειτουργίας του πρώην Γ' ΣΣ σαν στρατηγείο της χερσαίας δύναμης ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ στην καρδιά της πόλης.
  • Επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών και αστυνομικών που συμμετέχουν σε εκστρατευτικά σώματα και δήθεν "ειρηνευτικές αποστολές".
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, καμία συμμετοχή σε στρατιωτικές επεμβάσεις».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ