Παρασκευή 13 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τριήμερο εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ

Με τον Λ. Παπαδήμο συναντήθηκε εκτάκτως χτες ο Γ. Παπανδρέου

Την τελική πρόταση για την έναρξη των εσωκομματικών διεργασιών στο ΠΑΣΟΚ, μέσα από τις οποίες θα αναδειχτεί η νέα ηγεσία, αναμένεται να καταθέσει σήμερα ο Γ. Παπανδρέου, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς κλιμακώνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των κορυφαίων στελεχών. Χτες, ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, για να δηλώσει την πλήρη στήριξή του στην εφαρμογή του αντιλαϊκού έργου. Σήμερα το μεσημέρι, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, για να του ανακοινώσει τις πολιτικές του προθέσεις.

Αύριο ξεκινούν οι διήμερες εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όπου θα αποφασιστούν οι διαδικασίες και ο χρόνος της ανάδειξης νέου προέδρου. Χτες, 20 βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν πρόταση με την οποία ζητούν «από το Εθνικό Συμβούλιο να καθορίσει άμεσα, την εκλογή προέδρου από τη βάση, σύμφωνα με το καταστατικό του». Αργά το βράδυ υπήρξε συνάντηση περισσότερων από 70 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους ενόψει του Εθνικού Συμβουλίου. Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε χτες και ο Στ. Τζουμάκας.

Συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου δεν απέκλειαν να προχωρήσει σε νέα αιφνιδιαστική πρόταση. Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ένα από τα σενάρια που εξετάζει ο Γ. Παπανδρέου, είναι να παραμείνει ο ίδιος πρόεδρος και να προτείνει μέσα στην επόμενη βδομάδα να ανακηρυχθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα υποψήφιος αρχηγός, που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές. Ο Γ. Παπανδρέου θα υποστηρίξει την πρότασή του για διαρχία ως τις εθνικές εκλογές και σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, δεν αποκλείεται να δηλώσει ότι θα είναι ο ίδιος υποψήφιος πρωθυπουργός.

Μια τέτοια κίνηση, εκτιμούσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να οδηγήσει σε «αλυσιδωτές αντιδράσεις» ακόμα και σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης και σημείωναν ότι δεν είναι τυχαία η χτεσινή συνάντηση Παπανδρέου - Παπαδήμου. Σ' αυτό το κλίμα, ο υπουργός Εξωτερικών και στέλεχος της ΝΔ Στ. Δήμας, στη χτεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, απευθυνόμενος στον Ευ. Βενιζέλο του είπε ότι «δεν θα μπορεί να είναι και υποψήφιος πρωθυπουργός για το ΠΑΣΟΚ και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης».

Την πρόθεσή του να παραμείνει υπουργός της κυβέρνησης εξέφρασε ο Μ. Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε όσους θέτουν ζήτημα παραίτησης όσων θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος πρότεινε η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ να γίνει αφού ολοκληρωθεί το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων και υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εσωκομματικές εκλογές στις 18 Μάρτη (2012-03-03 00:00:00.0)
Εσωκομματικές εκλογές στις 18 Μάρτη (2012-03-03 00:00:00.0)
Προτεραιότητα στη σφαγή του λαού (2012-02-18 00:00:00.0)
Ολοι ευθυγραμμισμένοι στον εγκλωβισμό λαϊκών συνειδήσεων (2012-01-17 00:00:00.0)
Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα το τσάκισμα του λαού (2012-01-14 00:00:00.0)
Διεργασίες με φόντο τις αλλαγές στο αστικό σύστημα (2011-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ