Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΗΕ
«Περιοδεία» Κάρλα ντελ Πόντε με στόχο τον Μιλόσεβιτς...

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ-ΧΑΓΗ.-

Μπορεί το Μαυροβούνιο να ήταν χτες ο τελευταίος σταθμός της «βαλκανικής» περιοδείας της γενικής εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου του ΟΗΕ, Κάρλα Ντελ Πόντε, αλλά σε λίγες μέρες ξεκινά την... ευρωπαϊκή περιοδεία της με στόχο την «ευόδωση της σταυροφορίας» που έχει ξεκινήσει για τη σύλληψη του πρώην Προέδρου της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας Σλ. Μιλόσεβιτς.

Οσον αφορά τη χτεσινή της επίσκεψη στην παραλιακή πόλη Μπούτβα, πέρα από την επιβεβαίωση της πληροφορίας συναντήσεών της με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών του Μαυροβουνίου, Φίλι Μπουγιάνοβιτς και Μπουκασίν Μάρας, δεν ανακοινώθηκαν άλλες πληροφορίες... Ωστόσο, η ίδια αναφερόμενη στη «μεγάλη περιοδεία» που ξεκινά στο τέλος της βδομάδας σε Ρώμη, Βρυξέλλες, ίσως Στοκχόλμη και ΗΠΑ, επανέλαβε πως «αποστολή της είναι να πειστούν μεταξύ άλλων οι Δυτικοί ηγέτες πως πρέπει να προβάλλουν αντιστάσεις σε όποια σχέδια συμφωνίας με τη νέα γιουγκοσλαβική κυβέρνηση»....

Το ίδιο 24ωρο, ο πρωθυπουργός της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, Ζόραν Ζίζιτς ανακοίνωσε πως το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο δε θα υιοθετήσει πριν από τον Ιούνιο νόμο για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) κάτι που θα μπορούσε να επιτρέψει την έκδοση υπηκόων της Γιουγκοσλαβίας. «Το να εξαλείψουμε τα νομικά εμπόδια (για μια συνεργασία με το ΔΠΔ) δεν είναι μια απλή υπόθεση. Η ομάδα που θα το αναλάβει αυτό δε θα μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο της πριν από τον Ιούνιο», δήλωσε επί λέξει ο Ζίζιτς σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ