Πέμπτη 26 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Αμυνας

Απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό και μέτωπο ζήτησε η αντιπροσωπεία

Παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλο, για την εντεινόμενη ελληνική εμπλοκή στους νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ, αποτελούμενη από τον πρόεδρό της, Σταύρο Τάσσο, και την γενική γραμματέα, Βέρα Νικολαΐδου. Η αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ επέδωσε σχετικό υπόμνημα προς τον υπουργό Αμυνας, όπου εκφράζονται οι ανησυχίες του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και ζητείται από την κυβέρνηση:

  • Δέσμευση ότι η Ελλάδα δε θα εμπλακεί και δε θα στηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη φορά αυτή κατά του Ιράν, της Συρίας, αλλά και κατά οποιασδήποτε άλλης χώρας.
  • Διακοπή κάθε μορφής υποστήριξης στην πολεμική μηχανή του Ισραήλ, καθώς και ακύρωση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.
  • Αποδέσμευση των Ενόπλων Δυνάμεων από τη δύναμη ταχείας ανάπτυξης του ΝΑΤΟ (NRF) και απομάκρυνση του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου από τη Θεσσαλονίκη.
  • Επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών από τις ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η Βέρα Νικολαΐδου ανέφερε ότι ο υπουργός Αμυνας δε δεσμεύτηκε σε τίποτα και παρέπεμψε στη «στρατηγική της χώρας», η οποία, όπως είπε, κινείται στο πλαίσιο των «συμβατικών υποχρεώσεων» σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΟΗΕ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ τόνισε: «Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτή την πολιτική. Απάντησή μας είναι να αναπτύξουμε το φιλειρηνικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, σε συνεργασία με το εργατικό και το μαζικό λαϊκό κίνημα».

Το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, που εδρεύει στο πρώην Γ' Σώμα Στρατού, διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης το Σάββατο 28 Γενάρη στις 11 το πρωί. Η ΕΔΥΕΘ λαλεί το λαό να συμμετάσχει μαζικά και να απαιτήσει να κλείσει και να καταργηθεί το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, να μην αποθηκευτούν όπλα μαζικής καταστροφής, κανένας Ελληνας φαντάρος στους αιματοβαμμένους δρόμους του πετρελαίου, καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμία θυσία για τα κέρδη των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ