Πέμπτη 26 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στυλοβάτης συγκυβέρνησης και νέων μέτρων

Στη Ρωσία για να προσελκύσει «μπίζνες» ο Α. Σαμαράς

Ρόλο μαχητικού υπερασπιστή της κυβέρνησης Παπαδήμου αναλαμβάνει η ηγεσία της ΝΔ, πιέζοντας ταυτόχρονα για να περάσουν όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο «προσωρινό» ή το νέο μνημόνιο, στο όνομα της «βιωσιμότητας του χρέους» και της «παραμονής στο ευρώ». Με αφορμή το προχτεσινό θέατρο στη Βουλή, τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ κατήγγειλαν τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ., ότι υπονομεύουν (!) την κυβέρνηση Παπαδήμου, προβάλλοντας ταυτόχρονα το κόμμα τους ως «δύναμη ευθύνης» και «σταθερότητας» της αστικής συμμαχίας.

«Η στάση της ΝΔ στη Βουλή ήταν υπεύθυνη», τόνισε (στον «Σκάι») ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης, επικρίνοντας το ΠΑΣΟΚ επειδή «μετέφερε τα εσωκομματικά προβλήματα στη Βουλή». Πιο προωθημένος, ο Κυρ. Μητσοτάκης επέκρινε τη στάση των βουλευτών της ΝΔ που δεν προσήλθαν στην ψηφοφορία, λέγοντας ότι «δεν θα σηκώσουμε εμείς το βάρος των μέτρων και οι άλλοι μισοί θα αποχωρούν διακριτικά με ελαφρά πηδηματάκια». Προέτρεψε μάλιστα έμμεσα την κυβέρνηση να φέρει εκ νέου το άρθρο 29 του πολυνομοσχεδίου για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος θα το υπερψηφίσει «όπως θα κάνει και η ΝΔ».

Ταυτόχρονα τα στελέχη της ΝΔ αναδεικνύουν ως πρώτη προτεραιότητα «να πετύχει η κυβέρνηση Παπαδήμου», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα στηρίξουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, όπως ακριβώς έκαναν με το πολυνομοσχέδιο, υπερψηφίζοντας όλα τα άρθρα του. Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Α. Σαμαράς σε συνέντευξη που έδωσε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti: «Αυτή η εξασφάλιση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους - μια και καλή - είναι σήμερα η υψίστη προτεραιότητα. Αυτό δεν είναι "αναγκαίο κακό". Είναι απλώς αναγκαίο. Απαραίτητο!», τόνισε, διαμηνύοντας ότι θα στηρίξει τη νέα δανειακή σύμβαση και βέβαια το μνημόνιο που τη συνοδεύει.

Επέσεισε επίσης τον μπαμπούλα της εξόδου από το ευρώ για να δικαιολογήσει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης: «Η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί λύση, θα ήταν πολύ κακή, ολέθρια εξέλιξη για την Ελλάδα, άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα», υποστήριξε. Αναφερόμενος στο ταξίδι του στη Μόσχα, δήλωσε ευθέως ότι στόχος είναι η προώθηση επιχειρηματικών σχεδίων και η προσέλκυση επενδύσεων.

«Οταν λέω κάνουμε μπίζνες, το εννοώ», τόνισε χαρακτηριστικά στην ίδια συνέντευξη, διευκρινίζοντας ότι «αυτό αγκαλιάζει, ασφαλώς, πολλές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν στο παρελθόν και στη συνέχεια βάλτωσαν, σταμάτησαν ή ανεστάλησαν πλήρως - από τον αγωγό αερίου "South Stream" ως τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη - αλλά αφορά και σε πλήθος άλλους τομείς, όπως η ενέργεια, οι υποδομές, οι μεταφορές, οι υπηρεσίες - όπως ο τουρισμός και η παραθεριστική κατοικία - και οι εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων». Σήμερα ο Α. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Βλ. Πούτιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ