Σάββατο 28 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΛΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: «Οπως γράφει στο τελευταίο τεύχος του το περιοδικό Μαριάν, η Γερμανία έχει σήμερα 12 εκατομμύρια φτωχούς - περισσότερους και απο τον πληθυσμό της Ελλάδας! Μόνο την τελευταία διετία, οι "πελάτες" των συσσιτίων αυξήθηκαν από 1,3 σε 1,5 εκατομμύρια (...) Δυόμιση εκατομμύρια παιδιά ζουν σε φτωχό σπίτι. Ολοένα και συχνότερα είναι τα συσσίτια που εγκαθίστανται κοντά στα σχολεία για τα παιδιά που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν κάτι από την καντίνα. Οι Γερμανοί είναι πλούσιος λαός: η περιουσία τους υπολογίζεται σε 8,6 τρισ. ευρώ. Μόνο που το 25% αυτού του ποσού ανήκει στο 1% των πλουσιοτέρων Γερμανών (...) το 70% (σ.σ. των Γερμανών) πρέπει να αρκεστεί στο 9% της τούρτας» (στοιχεία από άρθρο στα ΝΕΑ).

ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ: «Το κόστος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εξακολουθεί να είναι βαρύτερο από το όφελος. Η αναδημιουργία ενός νομίσματος είναι πολύ δυσκολότερη από την υποτίμηση ενός υπάρχοντος. Ορισμένοι κλάδοι όπως ο τουρισμός θα ωφεληθούν, αλλά βραχυπροθέσμως η εγκατάλειψη του ευρώ θα προξενήσει καταστροφική αποδιοργάνωση (...) Εάν ενστερνιστεί σκληρές μεταρρυθμίσεις, θα λάβει νέα κεφάλαια και θα εξασφαλίσει σταδιακή μείωση των επίσημων χρεών της. Εάν συνεχίσει τη σημερινή οδό της απραξίας, ίσως να μην αποφύγει την έξοδο» (από άρθρο σε Economist / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ: «Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο και επιβάλλει σε όλους μας ανεξαιρέτως να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις, ακόμη και αποφάσεις που μας φαίνονταν αδιανόητες πριν από λίγο καιρό (...) Είναι ώρα να σκεφτόμαστε όλοι την πατρίδα και όχι το κόμμα ή το προσωπικό συμφέρον!» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ»: «Ο Σόρος κομίζει γλαύκα, προβλέποντας στο "Newsweek" ότι έρχεται "ταξικός πόλεμος στις ΗΠΑ" που θα αυξήσει την καταστολή και θα τις μεταμορφώσει σε ημι-ολοκληρωτικό καθεστώς. Τα πρώτα βήματα γίνονται ήδη (...) με την "πολεμική" νομοθεσία καταστολής (...) οι εύκολες μέρες είναι πίσω μας και οι δύσκολες μπροστά μας. Το τέλος της Δημοκρατίας είναι βέβαιο, αν οι λαοί αφήσουν τις εξελίξεις στον αυτόματο πιλότο των "αγορών". Ισως πάλι η Αστική Δημοκρατία να είναι καταδικασμένη σε θάνατο. Αν είναι να πεθάνει, ας την αντικαταστήσουμε με καλύτερη, Κοινωνική Δημοκρατία, κι όχι με την οργουελική Δικτατορία του Χρήματος» (ο Γ. Παπαδάτος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ