Τρίτη 31 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Την οργή τους για τη χρήση από τις ΗΠΑ μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών για την προστασία της πρεσβείας τους, των προξενείων τους και του προσωπικού της στη χώρα εκφράζουν οι αρχές του Ιράκ. Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εντείνει τη χρήση τους μετά την αποχώρησή τους τον περασμένο Δεκέμβρη δίχως την έγκριση ούτε καν τη διαβούλευση με την κυβέρνηση του Ιράκ.

ΛΙΜΑ.-- Τουλάχιστον 106 άνθρωποι τραυματίστηκαν από το σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής στην περιοχή Ικα, στα παράλια του νοτιο-κεντρικού Περού. Το Σάββατο 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 10 τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κέντρο αποτοξίνωσης ναρκομανών στο Σαν Χουάν δε Λουριγκάντσο, στα προάστια της Λίμας.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Κατά του δημοψηφίσματος στις 14-15 Φλεβάρη στις σερβοκατοικούμενες περιοχές του βορείου Κοσσυφοπεδίου τάχθηκε χτες ο δήμαρχος του Λεπόσαβιτς, Μπράνκο Νίνιτς, θεωρώντας ότι μεταξύ άλλων το αποτέλεσμα είναι δεδομένο ενώ η διεξαγωγή του μπορεί να επιβραδύνει την πορεία της Σερβίας στην ΕΕ.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Ο πρόεδρος του Μπενίν, Τομάς Μπονί Γιαγί, εξελέγη νέος προεδρεύων της Αφρικανικής Ενωσης (ΑΕ) κατά την 18η Σύνοδο του Οργανισμού στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα. Ο Γιαγί παίρνει τη σκυτάλη από τον Πρόεδρο της Γουϊνέας του Ισημερινού, Τεοντόρο Ομπιάνγκ Νγκουέμα.

ΡΩΜΗ.-- Πέθανε την Κυριακή το βράδυ στην ηλικία των 93 ετών ο Ιταλός πρώην Πρόεδρος Οσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο. Ηταν ο ένατος Πρόεδρος της χώρας μεταξύ 1992 - 1999 και από τους λίγους πολιτικούς που κατείχαν τα τρία ανώτατα πολιτικά αξιώματα - πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόεδρος της Γερουσίας και πρόεδρος της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ