Κυριακή 5 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΩΝΤΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
ΝΩΝΤΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΥ (μπαρμπα-Μήτσου), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, και του αδελφού μου, ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, αντισυνταγματάρχη του ΔΣΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ, για την οικονομική του εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων, 70 ευρώ.

Κατερίνα Ρογκάκου - Αλεποπούλου

***

Στη μνήμη των πέντε παλικαριών της ΕΠΟΝ που κρέμασαν οι Γερμανοί κατακτητές στις 18 Απρίλη 1944, των: ΤΣΑΝΑΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΣΥΡΜΠΑ ΚΩΣΤΑ, ΜΠΡΙΑΖΗ ΓΙΑΝΝΗ, ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑ και ΓΑΤΣΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ και όλων των μελών της ΕΠΟΝ Ν. Τρικάλων που αγωνίστηκαν για τη λευτεριά της πατρίδας μας, προσφέρουμε 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Πατησίων του ΚΚΕ.

Μπακοβασίλης Γιώργος

***

2 ΦΩΤ.

Οι αγαπημένοι μας γονείς, ΚΩΣΤΑΣ και ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΚΥΠΑΡΙΟΥ «έφυγαν» από κοντά μας πριν 6 και 17 χρόνια, αντίστοιχα. Πάντα θα τους θυμόμαστε με αγάπη, ευγνωμοσύνη και υπερηφάνεια. Ηταν μέλη του ΚΚΕ, αγωνιστές της ΕΑ και μαχητές του ΔΣΕ. Καλοί και τίμιοι άνθρωποι που πάλεψαν για τα ανθρώπινα ιδανικά και για μια δίκαιη σοσιαλιστική κοινωνία.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πατησίων.

Η κόρη τους Ελπίδα, ο γαμπρός τους Διονύσης και η εγγονή τους Δανάη - Βασιλική

ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
***

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης: ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΤΑΡΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΓΑΡΥΦΑΛΙΑΣ ΔΑΡΙΒΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΑΡΧΟΝΤΗ και της Εθνοσυμβούλου της ΠΕΕΑ, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΦΙΛΙΟΥ, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος 600 ευρώ.

Αγλαΐα Σούκου και οι οικογένειες Γεωργίου, Αριστείδη και Δημήτρη Φιλιππίδη

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μου, ΠΑΝΑΓΗ και ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥ, από τη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, της αδελφής μου, ΘΕΑΝΩΣ ΠΑΝΑΓΟΥ (φωτ.), μαχήτριας του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το φθινόπωρο του 1949, μετά το τέλος των μαχών στο Γράμμο - Βίτσι. Και στη μνήμη της αδελφής μου ΓΙΑΣΕΜΗΣ (φωτ.), η οποία πέθανε στα 1992, του αδερφού μου ΕΥΘΥΜΗ, που πέθανε πριν 3 χρόνια, και στη μνήμη όλων όσοι έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τη λευτεριά της πατρίδας και για ένα καλύτερο μέλλον του λαού προσφέρω 50 ευρώ στη ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση.

Καλουδίτσα Πανάγου - Αντωνίου, αγωνίστρια της ΕΑ και ΔΣΕ

***

2 ΦΩΤ.

Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που έφυγαν απ' τη ζωή οι γονείς μου, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ και ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ.

Στη μνήμη τους, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Πετρούπολης.

Κώστας Κοτρώνης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ από το Χορύγι Κιλκίς, αγωνιστή του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Χωρυγίου, 30 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του αγωνιστικού και τιμημένου ΚΚΕ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
Η σύζυγός του, Ελπίδα Νικολαΐδου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του σ. ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, παλαίμαχου αγωνιστή και μέλους του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, καθώς αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 6 μήνες από το θάνατό του, η σύζυγός του, Παρθένα, προσφέρει στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Θέρμης.

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 14 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΝΙΚΟΥ ΣΕΡΕΤΟΥΛΗ. Καταγόταν από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων από οικογένεια κτηνοτρόφων.

Στη μνήμη του η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροδοτοπίου.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της γλυκιάς μανούλας μας, ΤΣΕΛΕΜΠΙΔΟΥ ΖΩΗΣ, που μας «έφυγε» στις 14.12.2011. Γεννήθηκε στις 16.4.1926 στο χωριό Μεταξάδες Ν. Εβρου. Μαχητής του ΔΣΕ (1946-1949), με την υποχώρηση έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη ΛΔ Πολωνίας, όπου παντρεύτηκε και έκανε 3 παιδιά. Επαναπατρίστηκε το 1979. Εδρασε μέσα από το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Κέντρου Θεσσαλονίκης και ήταν μέλος της Χωροδίας της ΠΕΑΕΑ Θεσσαλονίκης.

Στη μνήμη του, εμείς τα παιδιά του προσφέρουμε στην ΚΟΘ του ΚΚΕ 100 ευρώ - στο Κόμμα που πίστεψε και αγωνίστηκε. Το μνημόσυνό της έγινε την Κυριακή 22.1.2012.

Τα παιδιά της και τα εγγόνια της

ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ
ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ
***

ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκαν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 17 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ.

Στη μνήμη του η γυναίκα, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Φαναρίου Πρέβεζας, για την ενίσχυση του ΚΚΕ που υπηρέτησε πιστά μέχρι το τέλος της ζωής του.

***

Εις μνήμην των:

ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ και ΣΩΚΡΑΤΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ, από τα Πεύκα Αλεξανδρούπολης και ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ από την Αργυρούπολη Δράμας. Τους σεβόμαστε γιατί ήταν Αξιοι. Τους αγαπούσαμε γιατί ήταν Ανθρωπιστές. Θα τους θυμόμαστε γιατί, αφοσιωμένοι στην κομμουνιστική ιδέα, πολέμησαν, εργάστηκαν και θυσιάστηκαν για τις παναθρώπινες αξίες και οράματα. Αιώνια η μνήμη τους.

Οι οικογένειες Αμοιρίδη - Παυλίδη προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ στη Νομαρχιακή Βιομηχανίας.

***

ΦΩΤ.

Παραμονές Χριστουγέννων έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ. Εμείς τα παιδιά ,τα εγγόνια και τα δισέγγονά της θα θυμόμαστε πάντα με αγάπη τη γυναίκα - μάνα, πρόσφυγα από τον Καύκασο, που άνοιξε το δρόμο για να ταξιδέψουμε πάνω του, αγωνιστές για ένα καλύτερο κόσμο, για μια κοινωνία απαλλαγμένη από το άδικο και την εκμετάλλευση.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω της ΝΕ Ροδόπης του Κόμματος, 100 ευρώ μέσω του ΝΣ Ροδόπης της ΚΝΕ, 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Λογιστών Αθήνας, και, για τον αγώνα των Χαλυβουργών, 100 ευρώ, μέσω της Ενωσης Λογιστών Αθήνας.

Τα παιδιά της Κούλα, Γιώργος, Θεογνωσία, Σάββας, Νίκη, Γιώργος. Τα εγγόνια και τα δισέγγονα

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΥΡΟΓΟΝΑΤΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ και μέλους του ΚΚΕ, η σύντροφός του Ευθυμία προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Γούβας.

 ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΙΩΤΗ, μέσω της ΚΟΒ Φαλάνης Λάρισας, η σύζυγός του και τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ και τα εγγόνια του 50 ευρώ.

***

3 ΦΩΤ.

Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε, η ανάμνηση ανθρώπων μας που αγωνίστηκαν με πάθος σε όλη τους τη ζωή για ένα καλύτερο αύριο, μας δίνει κουράγιο και ελπίδα.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, ΝΩΝΤΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, και των αδελφών του, ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗ και ΑΛΕΞΗ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, αγωνιστών της ΕΑ και πιστών μελών του ΚΚΕ προσφέρουμε 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου Πατησίων, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του, Αγλαΐα και τα παιδιά του

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της ΓΩΓΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ, που μας τίμησε με τη φιλία της και μας έδωσε απλόχερα τη βοήθειά της, το χαμόγελο και την αγάπη της, αντί για λουλούδια, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση, 150 ευρώ.

Αγγέλικα και Μάχος Γρίβας, Λέλα και Πάνος Μουζάκης, Ιωάννα και Γεράσιμος Πατσαλιάς, Νώντας Μαυροκέφαλος, Μαρίνα Βλασσοπούλου, Πανογιάννης Πατσαλιάς, Αβραάμ Μιχαλόπουλος.

***

ΦΩΤ.

Στις 17 Δεκέμβρη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 χρόνων, ο σύζυγος και πατέρας, ο αγωνιστής ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Γεννημένος στην Καρωτή Εβρου, πρόλαβε να ζήσει όλα τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που συνέβησαν μέσα στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έως και σήμερα. Μικρό παιδί, πολιτικός πρόσφυγας στο Μπρασοβ της Ρουμανίας, έγινε μέλος του Κόμματος το 1968 όπου βοήθησε ως εργάτης στην ανοικοδόμηση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Το 1977 επιστρέφει στην Ελλάδα και, ως μέλος του ΚΚΕ, βρίσκεται παντού σε όλους τους αγώνες του Κόμματος. Είδε δυστυχώς, την ανατροπή του υπαρκτού σοσιαλισμού, όπως και έζησε στην Ελλάδα των μνημονίων και την μείωση των συντάξεων.

ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
Στην μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μενεμένης.

***

ΦΩΤ.

Στις 13.12.2011 έφυγε από τη ζωή η ΕΥΘΥΜΙΑ ΣΠΕΝΤΖΟΥ, σε ηλικία 91 χρονών, ενώ το 1993 «έφυγε» και ο σύζυγός της, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΕΝΤΖΟΣ. Από μικρή ηλικία εντάχθηκαν και οι δυο τους στις γραμμές του Κόμματος και πάλεψαν χωρίς να λογαριάσουν κόπους και θυσίες για μια καλύτερη ζωή, για το σοσιαλισμό. Συμμετείχαν σε όλους τους μεγάλους αγώνες του λαού μας, βάζοντας με τη σειρά τους ένα μικρό λιθαράκι στην ένδοξη ιστορία του Κόμματός μας. Δε λύγισαν ούτε μια στιγμή, παρόλο που πέρασαν μεγάλο μέρος της ζωής τους σε εξορίες και φυλακές. Μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής τους, παρέμειναν πιστοί στο ΚΚΕ κερδίζοντας έτσι το δικαίωμα να «φύγουν» με το κόκκινο λάβαρό του να τους σκεπάζει. Η κομμουνιστική στάση ζωής και δράσης τους αποτελεί για εμάς τους συγγενείς τους, αλλά και όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ παραδείγματα συνεπών αγωνιστών.

Στη μνήμη του παππού και της γιαγιάς μας, τα εγγόνια τους: Βασίλης, Ευθυμία και Σταυρούλα Σπέντζα προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Παιδείας της ΝΟ Σερρών.

***

Στη μνήμη των αξέχαστων γονιών μου, ΣΟΦΙΑΣ και ΘΩΜΑ ΣΤΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, γνωρίζοντας την προσφορά του Ιδρύματος «Σπίτι του Αγωνιστή», θέλησα και εγώ να συμβάλω με τη μικρή μου προσφορά, να γίνω συνδρομητής με 100 ευρώ το χρόνο. Για τους ανθρώπους τους ηλικιωμένους που στα νιάτα τους τα περάσανε στις φυλακές και τις εξορίες και στην αναγκαστική προσφυγιά, για μια άλλη δίκαιη κοινωνία. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι βοηθήσανε για το αποτέλεσμα αυτό.

Νίκος Σερετούλης
Νίκος Σερετούλης
Με εκτίμηση

Σταγκογιάννης Αντώνης

***

ΦΩΤ.

Στις 25 Γενάρη συμπληρώθηκαν 22 χρόνια που έχασα το σύζυγό μου, ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ ΚΩΣΤΑ. Αγωνιστής από τα νεανικά του χρόνια, αφού έζησε και την εξορία, δεν έπαψε να αγωνίζεται σε όλους τους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες για το δίκιο των εργαζομένων πλάι στο ΚΚΕ (ήταν και ιδρυτικό στέλεχος του συλλόγου Λογιστών Θεσσαλονίκης) ως το τέλος της ζωής του.

Στην άσβεστη μνήμη του, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Θεσ/νίκης.

Η γυναίκα του, Μαρία Καρακασίδου

***

ΦΩΤ.

«Εφυγε» από κοντά μας ο σ. ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ, στις 12.1.2012. Ο Αλέκος, γόνος προσφυγικής οικογένειας και παιδί αγωνιστών - θυμάτων παρακρατικών, υπήρξε γραμματέας της Νεολαίας Λαμπράκη και κοινοτικός σύμβουλος στην Κορομηλιά Κιλκίς. Ξενιτεύτηκε σε Γερμανία - Σουηδία όπου συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα και εκλέχτηκε στην κοινότητα Ελλήνων της Σουηδίας. Εγινε μέλος του ΚΚΕ και, αργότερα, καθοδηγητής στη Σουηδία. Στην Κατερίνη υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης και γραμματέας της ΚΟΒ κέντρου Αστικών.

Στη μνήμη του, οι συναγωνιστές του Νικολαΐδης Στράτος και Αλματζίδης Στυλ. προσφέρουν 100 ευρώ και 50 ευρώ αντίστοιχα, στο ΚΚΕ.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ, κομμουνιστή μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Επίσης, στη μνήμη της αδερφής μου, ΜΑΡΙΑΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ελευθεριού -Κορδελιού Θεσσαλονίκης, για την οικονομική εξόρμηση.

Σολομωνίδης Θεόδωρος

***

ΦΩΤ.

Στις 14.2.2012 η σ. ΠΑΠΠΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ συμπληρώνει ένα χρόνο που έφυγε από κοντά μας. Από μικρή μπήκε στην ΕΠΟΝ. Ακολούθησε το δρόμο του αγώνα και μέχρι την τελευταία πνοή αγωνιζόταν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

ΠΑΝΑΓΟΥ ΓΙΑΣΕΜΗ
ΠΑΝΑΓΟΥ ΓΙΑΣΕΜΗ
Στη μνήμη της, η κόρη της προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Ελευθεριού - Κορδελιού Θεσσαλονίκης, στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στις 6.12.2011, πέρασαν 6 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας παππού, πατέρα και συντρόφου, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Στη μνήμη του, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Ελευθεριού - Κορδελιού Θεσσαλονίκης.

Παπαγεωργίου Ελένη

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μου, ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΕΥΔΟΞΙΑΣ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗ, αντιστασιακών της ΠΕΑΕΑ, προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροδολίβους, για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος. Το Κόμμα μας δεν θα το βάλουν ποτέ στο χέρι τους!

Ο γιος τους, Κώστας Τσαλταμπάσης

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μας και των αδελφών μας που κατάγονταν από το Αμμόβουνο Ορεστιάδας Εβρου. Ο πατέρας μας, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ, πέθανε στην Τσεχοσλοβακία και η μάνα μας, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ, στάθηκε ηρωίδα με 9 παιδιά. Πέρασε όλα τα δεινά της Κατοχής και του Εμφυλίου. Τρεις στο βουνό και η Σοφία, η μεγαλύτερη, εξορία. Ο Γιώργος στο βουνό στον Εμφύλιο και μετά στη Μακρόνησο. Ο Δημήτρης, ο Σταύρος, ο Θανάσης, οι μικρότεροι, πέρασαν όλες τις δυσκολίες του Εμφύλιου. Δεν τους ξεχνάμε ποτέ και προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Τους τιμάμε, με αγάπη, οι αδελφές τους,

Ραλίτσα και Μαρία Τερζόγλου

***

Ο σύντροφος ΗΛΙΑΣ ΠΟΥΡΒΑΝΗΣ γεννήθηκε στο Αχλαδοχώρι Σερρών από γονείς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Ο πατέρας του ΣΤΑΥΡΟΣ ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ και η μητέρα του ΕΛΕΝΗ. Ο ίδιος μετανάστευσε στην Αθήνα και εργάστηκε, βιοπαλαιστής, οικοδόμος «στη δουλειά και στον αγώνα κόντρα πήγε στο χειμώνα». Είχε ταξική συνείδηση, ήταν κομμουνιστής στις επάλξεις του αγώνα ως το τέλος της ζωής του, άνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξης.

ΠΑΝΑΓΟΥ ΘΕΑΝΩ
ΠΑΝΑΓΟΥ ΘΕΑΝΩ
Στη μνήμη του, προσφέρω 30 ευρώ στο Κόμμα μας.

Ο σ/φος Σάκης Λίσιος, Σιδ/στρο Σερρών

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 3 μήνες που έφυγε από κοντά μας η ΑΡΤΕΜΗΣ ΔΑΛΛΑ, σύζυγος και μητέρα.

Ο σύζυγος Σούλης και τα παιδιά της, Βασίλης, Κατερίνα, Δέσποινα προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Τριανδρίας.

***

3 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγαπημένων μας συγγενών - συντρόφων, ΝΑΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (φωτ.), ΝΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (φωτ.), ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ, ΚΑΛΟΔΙΚΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ (φωτ.), και στη μνήμη των φίλων μας και συντρόφων, ΤΣΟΓΚΑ ΤΑΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ, ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΒΑΣΙΛΗ, προσφέρουμε 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω της Αχτίδας Υγείας και της Οργάνωσης Τοπογράφων της ΚΝΕ.

Παπακωνσταντίνου Νίκος, Νάρη Ιουλία, Νάρη Γλυκερία, Παπακωνσταντίνου Μάγδα, Παπακωνσταντίνου Γιώργος.

***

ΦΩΤ.

Οι σύντροφοι και συνάδελφοί του από την ΚΟΒ Στεριανού Μετάλλου της Αχτίδας Μετάλλου Αττικής προσφέρουν 200 ευρώ στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΦΑΝΗ ΑΡΑΠΗ, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω Αχτίδας Μετάλλου.

***

ΦΩΤ.

Στις 22 Γενάρη «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΡΥΣΤΟΠΑΝΟΣ, στέλεχος του ΚΚΕ και του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου της Αθήνας «Προμηθέας». Σ' όλη του τη ζωή παρά τα προβλήματα που τελευταία αντιμετώπιζε ήταν παρών στον αγώνα και την πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση της εργατικής τάξης.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του από την Αχτίδα Μετάλλου, αλλά και συνάδελφοί του μεταλλεργάτες, προσφέρουν 200 ευρώ στην Αχτίδα Μετάλλου του ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ (φωτ.) και του θείου μου ΓΙΩΡΓΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟ Ηρακλείου Αττικής, 40 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ

ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ

ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ

ΓΩΓΟΥΛΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ
ΓΩΓΟΥΛΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΥΡΟΓΟΝΑΤΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΥΡΟΓΟΝΑΤΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΙΩΤΗΣ

Νάρη Γεωργία
Νάρη Γεωργία

ΤΣΕΛΕΜΠΙΔΟΥ ΖΩΗ
ΤΣΕΛΕΜΠΙΔΟΥ ΖΩΗ

ΦΑΝΗΣ ΑΡΑΠΗΣ
ΦΑΝΗΣ ΑΡΑΠΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ

ΠΑΠΠΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ
ΠΑΠΠΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΡΥΣΤΟΠΑΝΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΡΥΣΤΟΠΑΝΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΕΥΔΟΞΙΑ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗ
ΕΥΔΟΞΙΑ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗ

 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ

Νάρης Αθανάσιος
Νάρης Αθανάσιος

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΚΥΠΑΡΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΚΥΠΑΡΙΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΥΠΑΡΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΥΠΑΡΙΟΥ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΔΑΛΛΑ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΔΑΛΛΑ

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

ΕΥΘΥΜΙΑ ΣΠΕΝΤΖΟΥ
ΕΥΘΥΜΙΑ ΣΠΕΝΤΖΟΥ

Καλοδίκης Γεράσιμος
Καλοδίκης Γεράσιμος

ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-12-03 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2008-01-18 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-01-27 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2006-12-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2003-02-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2002-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ