Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε πολλές χώρες

Από τη συγκέντρωση στήριξης των Ελλήνων εργατών στις Κανάριους Νήσους
Από τη συγκέντρωση στήριξης των Ελλήνων εργατών στις Κανάριους Νήσους
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους 400 ηρωικούς απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» πραγματοποίησαν στις 26 Γενάρη μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη, το ΚΚ Λαών της Ισπανίας, η Προλεταριακή Ενωση, οι Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών και άλλες αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις.

Σε μήνυμά τους σημειώνουν: «Συνάδελφοι Ελληνες, η αφοσίωσή σας στην υπόθεση της εργατικής τάξης, η δική σας θυσία και αγωνιστικότητα δίνουν και σε εμάς δυνάμεις, αποτελούν παράδειγμα και για τη δική μας πάλη. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας μέχρι την τελική νίκη.

Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές!

Ζήτω η πάλη της εργατικής τάξης!

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!»

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έγινε επίσης στις 31/12 στις Κανάριους Νήσους, που διοργάνωσαν αγωνιστικές ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και το ΚΚ Λαών της Ισπανίας.

Επίσης, την προηγούμενη βδομάδα κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας διοργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα στη Σουηδία, ενώ σε ένδειξη διεθνιστικής αλληλεγγύης επιτόπου συγκεντρώθηκε το ποσό των 560 ευρώ. Οπως σημείωσαν στελέχη του κόμματος, «μπορεί το ποσό να είναι μικρό αλλά συμβολίζει κάτι μεγαλύτερο, ότι ο αγώνας των Ελλήνων χαλυβουργών έχει σημασία και για εμάς που βρισκόμαστε στη μακρινή Σουηδία. Παίρνονται και εδώ παράλληλες αποφάσεις και μέτρα, όπως η "Συμφωνία του Μετάλλου" που σημαίνει μειωμένες ώρες εργασίας και μειωμένους μισθούς. Και εδώ οι καπιταλιστές προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στους εργάτες». Επίσης, σε μήνυμά τους καταλήγουν: «Η πάνω από δίμηνη απεργία σας ενάντια στις απολύσεις, στους μειωμένους μισθούς και ωράρια εργασίας είναι μια μάχη για τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου. Θαυμάζουμε το θάρρος και την αποφασιστικότητά σας».

Σύντροφοι του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΕΚΚ) από την περιοχή Κίροφ, όπου πρόσφατα υπήρξε ένας σκληρός απεργιακός αγώνας σε εργοστάσιο κατασκευής οικοδομικών υλικών, συγκέντρωσαν 300 ευρώ για την ενίσχυση του αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», που βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση επί κοντά 100 μέρες!

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει αυτήν την πρωτοβουλία των Ρώσων συντρόφων μας, που δείχνει πως η ταξική αλληλεγγύη δε γνωρίζει σύνορα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ