Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Οργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης την Τρίτη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών αλληλεγγύης. Μαχητικά διαδήλωσαν χτες οι απεργοί έξω από το υπουργείο Εργασίας

Στο δρόμο του αγώνα θα συνεχίσουν διαμήνυσαν χθές οι απεργοί χαλυβουργοί στη νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Στο δρόμο του αγώνα θα συνεχίσουν διαμήνυσαν χθές οι απεργοί χαλυβουργοί στη νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Μεγάλη λαϊκή συναυλία αλληλεγγύης οργανώνει το σωματείο των χαλυβουργών στις 6 μ.μ. στην πύλη του εργοστασίου, την επόμενη Τρίτη που ο παλικαρίσιος αγώνας τους «κλείνει» 100 ολόκληρες ημέρες.

Στη συναυλία θα πάρει μέρος το συγκρότημα «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ», και το σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν με τη συμμετοχή τους την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους.

Η νέα αυτή αγωνιστική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το σωματείο των χαλυβουργών καθώς κλιμακώνουν τον αγώνα τους με κάθε τρόπο ανακοινώθηκε χτες από τον πρόεδρο του σωματείου τους, έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου οι απεργοί διαδήλωσαν έχοντας τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη για μια ακόμα φορά των γυναικών τους, άλλων σωματείων, φοιτητών, φορέων και εργαζόμενων.

«Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι», βρωντοφώναξαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, στη νέα κινητοποίηση που έκαναν στο κέντρο της Αθήνας με πορεία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. Εστειλαν δυναμικό και αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης του αγώνα, που σήμερα έφτασε τις 96 ημέρες απεργίας. Σταθερά και αμετακίνητα επιμένουν και απαιτούν την ανάκληση των 65 απολύσεων της εργοδοσίας και απόσυρση κάθε αντεργατικής αξίωσης για εκ περιτροπής εργασία με μείωση μισθών.


Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και έφτασαν με πορεία στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου το οποίο βρήκαν με κατεβασμένα ρολά και παραταγμένη διμοιρία των ΜΑΤ. Κάλεσαν να αποσυρθούν τα ΜΑΤ και διαμήνυσαν ότι δε θα φύγουν αν δε συναντηθεί μαζί τους κάποιος από την πολιτική ηγεσία όταν τους ενημέρωσαν ότι λείπουν όλοι.

Σε συνάντηση που έγινε με την ηγεσία του υπουργείου, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα των απεργών για μη πληρωμή χαρατσιών εφορίας και ΔΕΗ, τραπεζικών δόσεων, κάλυψη ενσήμων για τις ημέρες της απεργίας και έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Μια γροθιά με τους μετανάστες

Την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους απεργούς χαλυβουργούς εξέφρασε χτες το απόγευμα αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος που βρέθηκε στην πύλη του εργοστασίου με τη συμμετοχή και μεταναστών εργαζομένων στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ