Σάββατο 4 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Απλήρωτοι για μήνες οι εργαζόμενοι

Απλήρωτοι για 5 μήνες (Σεπτέμβρης, Οκτώβρης, Νοέμβρης, Δεκέμβρης, Γενάρης) παραμένουν οι 163 εργαζόμενοι στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, με αποτέλεσμα πολλοί απ' αυτούς να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, αφού δεν έχουν άλλους οικονομικούς πόρους. Ηδη 20 ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας στο εργοστάσιο επεξεργασίας ελιάς, με αίτημα την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνουν και άλλοι. Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΑΣ Λάρισας και ζητάει την άμεση πληρωμή των εργαζομένων για τους μήνες αυτούς και την εξασφάλιση της πληρωμής τους στη συνέχεια κάθε μήνα.

Επίσης, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην προοπτική των απολύσεων πολλών εργαζομένων, στις μειώσεις μισθών και των ανατροπών των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που φέρνει σύντομα η μετατροπή των ΕΑΣ σε ΑΣΟ.

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους αγωνιστικά να διεκδικήσουν τόσο τα δεδουλευμένα τους, όσο και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, της ΚΣΣΕ, των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Απλήρωτοι για 20 περίπου μήνες μένουν και οι εργαζόμενοι στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Φαρσάλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ