Σάββατο 4 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΣΩΤΗΡΙΑ»
Αντιδρούν στην «αξιολόγηση» από ιδιωτική εταιρεία

Στην αναβολή της ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρεία της αξιολόγησης του προσωπικού υποχρεώθηκε η διοίκηση του Νοσοκομείου «Σωτηρία» μετά τη, χτεσινή, έντονη και μαζική αντίδραση των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Στην ημερήσια διάταξη της χτεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) ήταν προς συζήτηση η «έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εταιρείας εσωτερικού ελέγχου σε θέματα, διοικητικά, διαχειριστικά και λογιστικά του νοσοκομείου».

Η αμοιβή της εταιρείας θα είναι 100.000 ευρώ. Η δημοσιοποίηση του θέματος αναστάτωσε τους εργαζόμενους που έκαναν συγκέντρωση στα γραφεία της Διοίκησης. Ο διοικητής είπε μόνο ότι η εταιρεία «έρχεται να βοηθήσει στα οικονομικά του νοσοκομείου». Τελικά ανέβαλε προσωρινά το θέμα που θα έρθει, όπως είπε, για καλύτερη διαβούλευση. Οι εργαζόμενοι ακόμα κατάγγειλαν ότι την ώρα που οι μισθοί τους πετσοκόβονται η κυβέρνηση δίνει αδρές αμοιβές σε εταιρείες που θα στηρίξουν τη διαλυτική της πολιτική στα δημόσια νοσοκομεία.

Η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» ζήτησε έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων για το θέμα της «αξιολόγησης», αλλά αρνήθηκε η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο ΔΣ του Σωματείου. Η διαδικασία της «αξιολόγησης» στα δημόσια νοσοκομεία θα αξιοποιηθεί ώστε να προσαρμοστεί απόλυτα η λειτουργία τους στις αναδιαρθρώσεις που ενισχύουν την εμπορευματοποίησή τους. Στόχος δεν είναι μόνο η συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και η διαρκής υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ