Σάββατο 4 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πρωτιά για τις ταξικές δυνάμεις

Κρίσιμο όπλο για τους εργαζόμενους του κλάδου είναι η πάλη του ΠΑΜΕ ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία
Κρίσιμο όπλο για τους εργαζόμενους του κλάδου είναι η πάλη του ΠΑΜΕ ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία
Στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ εμπιστεύτηκαν το τιμόνι του συνδικάτου τους οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία στον Πειραιά δίνοντας την απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι εργαζόμενοι δυναμώνουν τα όπλα τους για να αντιπαλέψουν την πολιτική που μετατρέποντας την Υγεία σε εμπόρευμα χτυπά και τα δικά τους δικαιώματα. Το προηγούμενο διάστημα την πλειοψηφία στη διοίκηση του σωματείου είχαν οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), που με την τακτική τους ήταν υπέρ της εργοδοσίας, υπονόμευσαν τα συμφέροντα του κλάδου, προσπάθησαν να καλλιεργήσουν την ηττοπάθεια και απογοήτευση που είχε ως συνέπεια και την μείωση των ψηφισάντων, ενώ συνεργάστηκαν ξεκάθαρα στην Ομοσπονδία με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ προκειμένου να πετάξουν τις ταξικές δυνάμεις από το προεδρείο.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Συνδικάτο, που ολοκληρώθηκαν στις 30 Γενάρη, έχουν ως εξής: Από τους 141 ψηφίσαντες, η ΔΑΣ πήρε 81 ψήφους και 4 έδρες για το Διοικητικό Συμβούλιο ενώ η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» πήρε 59 ψήφους και 3 έδρες.

Για το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και την Ομοσπονδία (ΟΣΝΙΕ) η ΔΑΣ πήρε 82 ψήφους εκλέγοντας 2 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία και έναν για το ΕΚΠ. Η ΑΠ πήρε 58 ψήφους εκλέγοντας έναν αντιπρόσωπο για την ΟΣΝΙΕ και κανέναν για το ΕΚΠ.

Στις προηγούμενες εκλογές, πριν από δύο χρόνια, είχαν ψηφίσει 228 εργαζόμενοι. Η ΔΑΣ είχε πάρει 106 ψήφους και 3 έδρες για το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, ενώ είχε εκλέξει 2 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία και έναν για το ΕΚΠ. Η ΑΠ είχε λάβει 118 ψήφους και 4 έδρες για το Διοικητικό Συμβούλιο. Είχε εκλέξει 3 έδρες για την Ομοσπονδία και 1 έδρα για το ΕΚΠ.

Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

Σημαντική άνοδο σε ψήφους, ποσοστό και έδρες μπροστά στις εκλογές για την ΠΟΕΔΗΝ σημείωσαν οι ταξικές δυνάμεις στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί). Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο ψήφισαν 571 από 815 στις προηγούμενες εκλογές (έγκυρα 553 από 803), η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» έλαβε 213 ψήφους (από 166), 4 έδρες (από 3) και 38,5% (από 20,6%). Η «Δημοκρατική Συνεργασία» (ΠΑΣΚΕ) πήρε 180 ψήφους (από 303), 4 έδρες (από 5) και 32,5% (από 37,7%). Η ΑΡΣΥ (ΕΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 83 ψήφους (από 119), 2 έδρες (από 2) και 15% (από 14,9%). Η ΔΑΚΕ πήρε 77 ψήφους (από 215), 1 έδρα (από 5) και 13,9% (από 26,7%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ