Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ
Κάλεσμα στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Από κινητοποίηση του ΣΕΚΑ στη Θεσσαλονίκη το Μάρτη του 2011

Eurokinissi

Από κινητοποίηση του ΣΕΚΑ στη Θεσσαλονίκη το Μάρτη του 2011
Τη συμμετοχή στα σημερινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ αποφάσισε σε έκτακτη Γενική του Συνέλευση ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ), καλώντας τα μέλη του «να συμμετάσχουν την ίδια μέρα στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα και να διαδηλώσουν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις».

Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι, μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, παλεύουν: «Ενάντια στο νέο μνημόνιο και τα μέτρα που το συνοδεύουν. Οχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Καμιά περικοπή σε μισθούς, συντάξεις, δώρα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Οχι στην εφεδρεία - απολύσεις. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία - Υγεία - Πρόνοια - Ασφάλιση. Ο Πολιτισμός κοινωνικό αγαθό για το λαό και όχι εμπόρευμα για τους εργολάβους».

«Συμμετέχουμε μαζικά και διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική που μας εξαθλιώνει. Βροντοφωνάζουμε: Οχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, να πληρώσει η πλουτοκρατία», υπογραμμίζει ο ΣΕΚΑ και κλείνει την ανακοίνωσή του με το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΕΚΑ έχει τηρήσει τα τελευταία χρόνια μια σταθερή και συνεπή στάση σε βασικά ζητήματα, όπως αυτά της διεκδίκησης του δικαιώματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και της αντίστασης στην εμπορευματοποίηση του πολιτισμού. Αλλωστε, οι έκτακτοι αρχαιολόγοι βιώνουν στο πετσί τους την εργασιακή ομηρία και διαπιστώνουν στην πράξη τους κινδύνους για την πολιτιστική κληρονομιά από την «αποχαλίνωση» του κεφαλαίου λόγω της κυρίαρχης πολιτικής του αστικού κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ