Σάββατο 11 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ψηλά τη σημαία του αγώνα!

Μαζικές οι χτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις

Από τη συγκέντρωση στη Λάρισα
Από τη συγκέντρωση στη Λάρισα
Η φλόγα του αγώνα που μετέφεραν χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και μαζί τους μικρομεσαίοι αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες - έμποροι, φοιτητές - σπουδαστές - μαθητές, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκαν στις πρωτεύουσες των νομών και σε μικρότερες πόλεις, «ζέστανε» την παγωμένη, απ' τον βαρύ και άγριο καιρό, Θεσσαλία. Η μαζική και δυναμική συμμετοχή στις χτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες είναι το προμήνυμα για την επιτυχία και των σημερινών και των αυριανών κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή.

Στη Λάρισα, η κεντρική πλατεία της πόλης, στην οποία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση, «ντύθηκε» την αγωνιστική της φορεσιά με τα πανό - του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων, των Συνδικάτων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Επισιτισμού - Τουρισμού, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και πολλά άλλα - να διαμηνύουν την αγωνιστική αποφασιστικότητα του λαού. Ιδιαίτερα μαζική η συμμετοχή νέων εργαζομένων και νέων των σπουδών, που κρατώντας τις σημαίες του αγώνα και φωνάζοντας συνθήματα έδιναν τον αγωνιστικό παλμό στους χιλιάδες των συγκεντρωμένων.

Στην ομιλία του ο Τ. Τσιαπλές, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, αφού κατήγγειλε ότι πολλοί εργοδότες πήγαν από τις 4 τα χαράματα στα εργοστάσιά τους στη Βιομηχανική Ζώνη, προκειμένου να οργανώσουν την απεργοσπαστική δράση, υπογράμμισε: «Οχι άλλη αναμονή και αυταπάτες, όχι στη μοιρολατρία και στο φόβο. Αυτά μόνο πίσω μπορεί να μας οδηγούν. Τώρα είναι η ώρα για κάθε εργαζόμενο να βγάλει συμπεράσματα, ν' ακούσει τη φωνή του ΠΑΜΕ. Ψηλά τη σημαία του αγώνα, ψηλά τη σημαία του ΠΑΜΕ». Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία, με τα συνθήματα των χιλιάδων διαδηλωτών να αντηχούν και να συγκλονίζουν όλο το κέντρο της πόλης.

Στο Βόλο η συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία Πανεπιστημίου, ήταν μαζική και μαχητική. Μίλησε ο Μ. Τριανταφυλλίδης και ακολούθησε μεγάλη πορεία στους κεντρικούς δρόμους. Με μεγάλη επιτυχία έγινε και η απεργιακή κινητοποίηση - συγκέντρωση και πορεία - στην παραλία της Σκοπέλου.

Στα Τρίκαλα, στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία μίλησε ο Πέτρος Τσίγκας, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία.

Στην Καρδίτσα, ομιλητής στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία ήταν ο Β. Κρανιάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ και δυναμική ήταν η πορεία που ακολούθησε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ