Σάββατο 11 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Μπαράζ αγωνιστικών δράσεων περιφρούρησης της απεργίας

Από την πορεία στα Γιάννενα
Από την πορεία στα Γιάννενα
Ηχηρό μήνυμα καταδίκης της βαθιά ταξικής πολιτικής που οδηγεί στη χρεοκοπία και εξαθλίωση του λαού δόθηκε στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Το μπαράζ των αγωνιστικών, μαχητικών πρωτοβουλιών ενάντια στην απεργοσπασία και την εργοδοτική τρομοκρατία πριν και κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων ήταν το κυρίαρχο στοιχείο.

Στα Γιάννενα, το ΠΑΜΕ βρέθηκε από το χάραμα στο πόδι στη Βιομηχανική Ζώνη για να περιφρουρήσει την απεργία. Η χιονόπτωση και η παγωνιά δεν εμπόδισαν να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα παντού. Σίγησαν ή υπολειτούργησαν σημαντικό μέρος των εργοστασίων όπως η μεταλλουργική βιομηχανία «Spinder», το εργοστάσιο της Ανακύκλωσης, τα Πλαστικά Θράκης. Η μάχη για την επιτυχία της απεργίας μεταφέρθηκε στη συνέχεια μέσα στο κέντρο της πόλης. Οι απεργιακές φρουρές εξαπλώθηκαν σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς όπως στα ΕΛΤΑ και στον ΟΤΕ, στη δημοτική επιχείρηση νερού και στην ΑΤΕ, σε αλυσίδες καταστημάτων όπως στα HONDOS CENTER, σε VODAFONE, στον Κωτσόβολο, για να σπάσει η απεργοσπασία, για να καμφθεί η εργοδοτική τρομοκρατία. Αξίζει να σημειωθεί η ανοιχτή απεργοσπασία από συνδικαλιστή και μέλος της ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων που μετέτρεψε την απεργία σε 3ωρη στάση εργασίας.

Σε Αρτα και Πρέβεζα δόθηκε από κοινού η μάχη της περιφρούρησης στο εργοστάσιο αλαντοποιίας ΒΙΚΥ και στην Ηγουμενίτσα στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου λιμανιού, ενώ το απεργιακό κάλεσμα απευθύνθηκε και στους εργαζόμενους των ιχθυοκαλλιεργειών ΝΗΡΕΑΣ. Στο Αγρίνιο νέκρωσαν σημαντικές εργοστασιακές μονάδες όπως της ΜΕΤΑΛΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, της GAIA, απεργιακό μπλόκο στήθηκε και στο εργοτάξιο κατασκευής του οδικού άξονα Αμβρακίας - Ακτίου στην Κατούνα. Το απόγευμα, ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία από το Εργατικό Κέντρο. Δε λειτούργησαν τα σχολεία στην Αμφιλοχία, ενώ μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν και σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι. Στη Λευκάδα, η μαζική απεργιακή συγκέντρωση κατέληξε σε συμβολική δίωρη κατάληψη της Εφορίας, ενώ στην Κέρκυρα τα ρολά κατέβασε η πορεία του ΠΑΜΕ σε αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Στην Πελοπόννησο

Με μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις των νομών της Πελοποννήσου εξελίχθηκε η χτεσινή πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας. Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν με μεγάλη επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας και συγκεκριμένα στην Πάτρα σε ΤΙΤΑΝ, ΒΙΑΜΑΞ, ΝΟΥΝΟΥ, στην Καλαμάτα στον ΚΑΡΕΛΙΑ, στην Κόρινθο σε ΦΟΥΛΚΟΡ, ΠΕΡΛΑ, ΣΟΥΛΦΟΥΡ, ενώ απεργιακές φρουρές στήθηκαν σε πολλά σε εργοστάσια, τράπεζες, πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ, εφορίες και υπηρεσίες των δήμων σε όλη την Πελοπόννησο. Την ίδια στιγμή, δεμένα παρέμειναν τα πλοία σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Στην Πάτρα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια οι απεργοί προχώρησαν σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ενδεικτικό στο πόσο πάλεψαν για την απεργία οι άλλες δυνάμεις αποτελεί η ΕΛΜΕ Αργολίδας που ελέγχεται από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και λοιπές αριστερίστικες ομάδες του χώρου όπου διοργάνωσε απεργιακή συγκέντρωση στις 2 το μεσημέρι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ