Σάββατο 11 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
Κάλεσμα σε ξεσηκωμό

Σε ξεσηκωμό ενάντια στο αντεργατικό μακελειό κάλεσαν χτες το πρωί οι ταξικές δυνάμεις της Κρήτης πρώτη μέρα της 48ωρης πανεργατικής απεργίας.

Στο Ηράκλειο από τα χαράματα το ΠΑΜΕ απέκλεισε τη βιομηχανική περιοχή σε όλες τις εισόδους της, καλώντας τους εργάτες να νεκρώσουν τα εργοστάσια. Την ίδια ώρα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ απέκλεισαν τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης και κρέμασαν μεγάλο πανό από την ταράτσα του κτιρίου, με το σύνθημα «Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, οργάνωση αγώνας ρήξη ανατροπή».

Η απεργιακή συγκέντρωση και η πορεία που ακολούθησε, ήταν από τις πιο μαζικές, με τη συμμετοχή νέων εργατών από την Βιομηχανική Περιοχή, την «Αριάδνη ΑΕΒΕ» που συμπληρώνουν 20 μέρες απεργίας και άλλες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, μαθητών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και ανθρώπων κάθε ηλικίας.

Επίσης, χτες το απόγευμα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν μαζικές πικετοφορίες σε έξι εργατοσυνοικίες του Δήμου Ηρακλείου.

Στα Χανιά, νωρίς το πρωί συνεργεία του ΠΑΜΕ, με μπροστάρη το σωματείο τροφίμων και ποτών, περιφρούρησαν της απεργία στο εργοστάσιο «Νερά Κρήτης», όπου η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία ήταν καθολική. Απεργιακές φρουρές στήθηκαν στο εργοστάσιο Ζαχαροπλαστικής «Κλιματσάκη» και «Σπιτικό» καθώς και στις κεντρικές αποθήκες των σούπερ μάρκετ «ΙΝΚΑ» με το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων. Η απεργιακή συγκέντρωση και η πορεία ήταν δυναμική.

Στο Ρέθυμνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ νωρίς το πρωί απέκλεισαν την Εφορία, ενώ συνεργεία με συνδικαλιστές βρέθηκαν σε χώρους δουλειάς, σχολεία και στο Πανεπιστήμιο καλώντας σε ξεσηκωμό. Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε το μεσημέρι στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων και ακολούθησε πορεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ