Σάββατο 11 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Νέες δυνάμεις στρατεύονται στον ταξικό αγώνα

Περιφρούρηση στον ΑΗΣ Καρδιάς της ΔΕΗ...
Περιφρούρηση στον ΑΗΣ Καρδιάς της ΔΕΗ...
Την απόφασή του να σαρώσει τους καπιταλιστές, τα κόμματά τους, την τρόικα και να τους στείλει στα τσακίδια κυριολεκτικά μαζί με τα μέτρα τους, διαδήλωσε ο εργαζόμενος λαός σε κάθε νομό της Μακεδονίας και της Θράκης, μέσα από τη μαζική συμμετοχή του στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που έγιναν σε 17 πόλεις.

Καινούργιος κόσμος, αποφασισμένος να δώσει τις δυνάμεις του στην αναμέτρηση με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, στρατεύθηκε με τις ταξικές δυνάμεις.

Στην Κατερίνη, το σωματείο εργαζομένων στη «Μέριμνα Παιδιού», δήλωσε μαζικά «παρών».

Στις Σέρρες, οι ταξικές δυνάμεις πριν από την απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν παρέμβαση στον παιδικό σταθμό της Εργατικής Εστίας και στάθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων που απολύθηκαν μόλις προχτές, στο πλαίσιο των σχεδίων της μαύρης συγκυβέρνησης να καταργήσει την Εργατική Εστία.

Στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, από τα ξημερώματα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στάθηκαν απεργιακές φρουρές στον ΑΗΣ Καρδιάς της ΔΕΗ και στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας, αντίστοιχα.

Συμβολικές καταλήψεις στα γραφεία των αντιπεριφερειών έγιναν σε Αλεξανδρούπολη, Γρεβενά και Καστοριά. Τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις στην Καβάλα στο σούπερ Μάρκετ «Μασούτης», στην Ξάνθη στη «Σαν Λαιτ» και στη Δράμα στο κατάστημα «ZARA».

...και συγκέντρωση στην Κοζάνη
...και συγκέντρωση στην Κοζάνη
Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης σε Βέροια, Κιλκίς, Μουδανιά, Φλώρινα, Ορεστιάδα, Κομοτηνή και Νάουσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ